Σε θρησκευτικά δρώμενα συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Σε θρησκευτικά δρώμενα συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τη θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Γραμμουσιανής, καθώς και το ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα υποδέχθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Πεύκη, παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ο μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ κόμισε τη θαυματουργή εικόνα και τη δεξιά χείρα της Αγίας Σοφίας στην ενορία των Αγίων Αποστόλων ώστε να λαμπρύνουν τους εορτασμούς του Ναού, που κορυφώθηκαν το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2017, με την Εκκλησία να τιμά στις 29 Ιουνίου τους Αγίους Αποστόλους της Πέτρο και Παύλο.

Στους εορτασμούς, καθώς και στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό παρέστη ο δήμαρχος, ενώ πλήθος κόσμου παρέστη στη μεγάλη εορτή των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου και χοροστάτησε ο επίσκοπος Θαυμακού, κ. Ιάκωβος, ηγούμενος της Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη, ενώ συμπαρίσταντο ο αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως, κ. Ισίδωρος Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου και ο οικείος μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος. Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην οποία παρέστη ο δήμαρχος, της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γραμμουστιανής και το λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα.

Και τα δύο κειμήλια προερχόμενα από την Μητρόπολη Καστοριάς, κειμήλια που θα παραμείνουν στον Ι.Ν. έως τις 4 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet