Σε παρουσίαση ειδικής έκδοσης του ΙΣΑ για τους νέους ιατρούς η Μ. Πατούλη
Αυτοδιοίκηση

Σε παρουσίαση ειδικής έκδοσης του ΙΣΑ για τους νέους ιατρούς η Μ. Πατούλη

Στην παρουσίαση της ειδικής έκδοσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) «Ιατρικό Εγκόλπιο: Προτρεπτικοί Λόγοι προς Νέους Ιατρούς» του προέδρου της Εταιρείας Διάδοσης Ιπποκρατείου Πνεύματος (ΕΔΙΠ), Πάνου Π. Ζηρογιάννη, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους νέους γιατρούς και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων από τον χώρο της ιατρικής, της πολιτικής και του επιχειρείν.

Στο επίκεντρο της έκδοσης ήταν η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και η ηθική της επιστήμης κατά τον Ιπποκράτη, που πρέπει να αποτελεί την πυξίδα κάθε σύγχρονου γιατρού. Επίσης, έγινε βράβευση ειδικευόμενων ιατρών, στο πρόσωπο των οποίων τιμήθηκε ο νέος επιστήμονας που αποτελεί την ελπίδα για τη χώρα μας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, και ο συγγραφέας της έκδοσης, πρόεδρος της ΕΔΙΠ, Πάνος Ζηρογιάννης. Παρέμβαση έκανε η κα Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός Υγείας. Το βιβλίο παρουσίασαν ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θεόδωρος Μουντοκαλάκης, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Φώτης Παυλάτος, ο ιατρός, ιστορικός της Ιατρικής Λάζαρος Βλαδίμηρος, και ο ιατρός, συγγραφέας Πάνος Αποστολίδης.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο ειδικός χειρούργος – γιατρός του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, Άγγελος Χρονάς.

Η κα Πατούλη με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση τονίζει:

«Η Ελλάδα έχει τη μεγάλη κληρονομιά του Ιπποκράτη, την προσφορά του στην επιστημονική αλήθεια και στην κατοχύρωση των βασικών αρχών πάνω στις οποίες βασίστηκε η φιλοσοφία της ιατρικής επιστήμης, η ηθική διάσταση της θεραπείας, η εξατομικευμένη προσέγγιση στην ασθένεια και η τοποθέτηση του ανθρώπου στο επίκεντρο. Οι νέοι γιατροί, που αποτελούν την ελπίδα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, οφείλουν να μετουσιώνουν τη γνώση σε πράξη, αλλά και να εφαρμόζουν την ηθική του Ιπποκράτη στην καθημερινότητά τους, μετατρέποντας το επάγγελμα σε διαχρονικό λειτούργημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet