Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 19/11
Κοινωνία

Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 19/11

Στάση εργασίας προκηρύσσει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και καλεί στη συγκέντρωση για τους εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις που θα γίνει στις 13:00 στο υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Νοέμβρη από τις 12:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλούμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου στη συγκέντρωση στις 13:00 μπροστά στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).

Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων του Δήμου μας, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ενιαία δίνουμε καθημερινή μάχη για όλα τα εργασιακά δικαιώματα κάθε συναδέλφου, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα ατομικής προστασίας και γάλα για όλους, άδειες για όλους, άμεση και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας μας.

Παρεμβαίνουμε στο υπουργείο Εργασίας, στον ΟΑΕΔ, στη δημοτική Αρχή.

Διεκδικούμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους, τήρηση τη συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους.

Ξέρουμε πως ότι δεν δίνετε έστω και σε ένα συνάδερφο τώρα, αργότερα θα επιδιώξουν να το κόψουν και σε μας. Κλείνουμε τα αυτιά σε όσους επιδιώκουν να μας διαιρέσουν στους χώρους δουλειάς. Δεν θα πέσουμε στη παγίδα τους! Δεν ξεχνάμε ότι η έλλειψη προσωπικού στον Δήμο μας κάνει τις συνθήκες εργασίας αφόρητες για όλους. Η λύση είναι κοινή! 

Με την επιτροπή αγώνα των πενταμήνων στο πλευρό του σωματείου, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενιαία, διεκδικώντας το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας έχουμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., και των δημάρχων που δεν διεκδικούν εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά βολεύονται με προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και μαζί της τη δική μας εξαθλίωση.

Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία, δεν αποδεχόμαστε τους μισθούς πείνας, δεν αποδεχόμαστε το μέλλον της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Την Πέμπτη να τους δείξουμε την δική μας δύναμη, να ακουστεί η δική μας φωνή! Ζωή και εργασία ολόκληρη, όχι μισή!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet