Στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του Ειδικού Σχολείου Λυκόβρυσης – Πεύκης η Μ. Πατούλη
Κοινωνία

Στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του Ειδικού Σχολείου Λυκόβρυσης – Πεύκης η Μ. Πατούλη

Δίπλα στα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή που διοργάνωσαν, με αφορμή το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων.

Την κα Πατούλη υποδέχτηκε η διευθύντρια του Σχολείου, Μαριάννα Χατζοπούλου, παραχωρώντας της τον λόγο για ν’ απευθύνει χαιρετισμό.

Η κα Πατούλη, ως τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ, ανέδειξε στη σύντομη αναφορά της την εποικοδομητική συμπόρευση και συνεργασία που είχαν 3 χρόνια με το Ειδικό Σχολείο και προσωπικά τη δραστήρια διευθύντρια κα Χατζοπούλου, τις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις, τη συμμετοχή στα Φεστιβάλ Παιδιού (2015-2016), που από κοινού διοργάνωσαν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρινούς προσφοράς.

«Όλοι είμαστε ίσοι αλλά διαφορετικοί» τόνισε η κα Πατούλη, ενώ ανέδειξε, για άλλη μια φορά, «τη δύναμη της αγάπης στη νοηματική γλώσσα των παιδιών, που αποτελεί την ελπίδα, το χαμόγελο μιας ισότιμης κοινωνίας χωρίς διακρίσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι μαθητές του Σχολείου απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού παρουσιάζοντας την εκπαιδευτική θεατρική παράστασή τους, προάγοντας κοινωνικές, διαχρονικές αξίες του παγκόσμιου γίγνεσθαι και στέλνοντας παράλληλα μηνύματα ανθρωπισμού και ευαισθητοποίησης για έναν καλύτερο κόσμο.

Η κα Πατούλη συνεχάρη όλα τα παιδιά, μίλησε επαινετικά για το λειτούργημα και το εξαιρετικό έργο που επιτελούν οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του Σχολείου, ενώ προσκάλεσε  όλους τους παρευρισκόμενους, ως επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, στη μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού που πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19:30, στη Στοά Καλατράβα του ΟΑΚΑ και ευχήθηκε σε όλους «από καρδιάς καλό καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet