Στην εκδήλωση μνήμης για την Άλωση ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Στην εκδήλωση μνήμης για την Άλωση ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, που διοργάνωσαν στο δημοτικό θέατρο Πεύκης ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ», σε συνδιοργάνωση με το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, ενώ συμμετείχαν ακόμη ο Σύλλογος Κρητών «ΤΑΛΩΣ», με ομιλητή τον λαογράφο – ιστορικό Γιώργο Φραγκάκη, το χορευτικό του συγκρότημα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, με τον ιεροψάλτη και υπεύθυνο σχολής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, Βελισσάριο Γκεζερλή και τον γιατρό Δημήτρη Κρεντήρη, με το παραδοσιακό όργανο μπεντίρ, και η χορωδία «Ιονίου Φωνές» της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών, με μαέστρο τον Αιμίλιο Γιαννακόπουλο.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης για την Άλωση. Τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης, με ιστορική και θρησκευτική σημασία, οφείλουμε να τις παρουσιάζουμε με τη δέουσα ευπρέπεια και σεβασμό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας. Είναι χρέος μας ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να τιμούμε την Ιστορία μας!

»Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο κύριο Γαζεπίδη και το Δ.Σ. του Μικρασιατικού Συλλόγου “Ιωνία” για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την εκπληκτική εκδήλωση. Συγχαρητήρια σε όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet