Στην εξόδιο ακολουθία για τον Σαράντο Καργάκο η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020
Κοινωνία

Στην εξόδιο ακολουθία για τον Σαράντο Καργάκο η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, παρευρέθηκε και παρακολούθησε την εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος εκλεκτού συμπολίτη Σαράντου Καργάκου, ο οποίος έφυγε «για τη γειτονιά των αγγέλων», όπως αναφέρεται σχετικά στη συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή απώλεια, η παράταξη αναφέρει:

«Ο Σ. Καργάκος υπήρξε λαμπρός επιστήμων, δάσκαλος πολλών γενεών, μα πάνω από όλα ένας ιστορικός – φιλόλογος του οποίου το συγγραφικό έργο έμεινε ως ιερή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, για να θυμίζει σε όλους εμάς τους νεότερους ότι το καθήκον του πνευματικού ανθρώπου είναι να μένει λαμπάδα καιόμενη για να φωτίζει τον δρόμο της αρετής και της γνώσης.

»Αυτός υπήρξε για ολόκληρη τη ζωή του ο Σαράντος Καργάκος, που η πόλη μας από σήμερα αισθάνεται φτωχότερη σε πνευματικές εφεδρείες λόγω της εκδημίας του. Η πόλη μας πάντοτε καυχώταν για την παρουσία του και την πολυσχιδή προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, αλλά και την τεράστια συγγραφική του δράση, ιδιαίτερα στον χώρο της Ιστορίας που τόσο αγαπούσε.

»Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, προτείνοντας ο Δήμος μας να μεριμνήσει με κάθε τρόπο να μείνει ανεξίτηλο το όνομά του ως ανθρώπου και επιστήμονα, έτσι ώστε οι επερχόμενες γενεές να θυμούνται τον πνευματικό άνθρωπο και καταξιωμένο επιστήμονα εις το διηνεκές, ως ελάχιστη τιμή και ευγνωμοσύνη στο τεράστιο έργο του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet