Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως» η Μ. Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως» η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ο Τάλως» παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Ηλιακού Χωριού (Πεύκη).

Τιμώντας τη διαχρονική παρουσία του Συλλόγου στα τοπικά πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, αφού ευχήθηκε στον πρόεδρο, Γ. Καρχιλάκη, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή και δημιουργική χρονιά, η κα Πατούλη ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της:

«Οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα της Κρήτης μας και του κρητικού πολιτισμού αποτελούν τη ζωντανή κληρονομιά μας, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά μέσα από τη συλλογική έκφραση, τη λαογραφία και την άσβεστη μνήμη. Ο “Τάλως”, αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής και συλλογικής ταυτότητας του Δήμου μας, επάξια αντιπροσωπεύει τη λεβεντογέννα Κρήτη σε Πεύκη και Λυκόβρυση, δίνοντας ερεθίσματα στους νέους και δύναμη στους μεγαλύτερους για να συνεχίσουν να υψώνουν τη σημαία των ιδεών και αξιών της Μεγαλονήσου, με αίσθημα ευθύνης, ομοψυχίας και εθνικής υπερηφάνειας».

Η κα Πατούλη αφιέρωσε το κομμάτι της από την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε κάθε κρητική οικογένεια που αναθρέφει τα παιδιά της με τις παραδόσεις και τις αξίες που επάξια εκπροσωπεί η Κρήτη.

Μαζί με την κα Πατούλη παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και υποστηρικτές του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet