Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης κάθε μήνα… έχουμε θέμα
Κοινωνία

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης κάθε μήνα… έχουμε θέμα

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε… θέμα!» για τις Βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ), στο οποίο συμμετέχει και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Κάθε μήνα θα οργανώνονται τέσσερα εργαστήρια για σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ως μέλος του ΔΕΒ, θα υλοποιήσει τα ακόλουθα θέματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι«ερωτήσεις».

1η συνάντηση: «Οι ερωτήσεις στην αρχή της χρονιάς». Φτιάχνουμε κατάλογο ερωτήσεων για να τις απαντάμε κάθε χρόνο. Τι, πώς, γιατί, πότε, ποιος…;

2η συνάντηση: «Η καλή ερώτηση» της Λιλή Λαμπρέλλη: Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών (εκδ. Πατάκή), παραμύθια, ερωτήσεις, πιθανές απαντήσεις;

3η συνάντηση: «To Ελαφοκάραβο» του Slater Dashka (εκδ. Μεταίχμιο). Οι ερωτήσεις του Μάρκο και οι απαντήσεις που μπορούμε να του δώσουμε.

4η συνάντηση: «Γιατί ερχόμαστε στον κόσμο;» του Wolf Erlbruch (La grande question εκδ. Edition Etre, Paris). Μία μεγάλη ερώτηση με πολλές απαντήσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ο Φεβρουάριος του 2018 είναι αφιερωμένος στις «μάσκες», το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως μέσω του προγράμματος εξερευνείται ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της «ποίησης» και στις βιβλιοθήκες θα συζητηθεί τι είναι ένα ποίημα, οι συμμετέχοντες θα αναγνωρίσουν τους ποιητές από τις λέξεις τους και θα αναζητήσουν τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του «Ρενέ Μαγκρίτ» που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά από 8 έως 12 ετών.

Διάρκεια: Κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η κάθε μία.

Επίσης, κάθε μήνα θα αποστέλλεται προς όλα τα Δημοτικά Σχολεία το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων μηνών, εκτός Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να δηλώνεται εγκαίρως συμμετοχή των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη είτε με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] είτε καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6128825 (ώρες λειτουργίας: 10:30 π.μ. – 6:30 μ.μ.)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet