Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Συντροφιών ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Συντροφιών ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών Συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Στη γιορτή, στην οποία παρέστη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συμμετείχαν περισσότερα από 250 παιδιά.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα παιδιά του Λυρείου Πνευματικού Ιδρύματος, ενώ ακολούθησαν τα μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως (παράρτημα Αμαρουσίου και Ωρωπού) που απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους Χριστουγέννων. Συμμετείχαν τα παιδιά των Πνευματικών  Κέντρων των Ιερών Ναών Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς, Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου, Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης, Αγίου Γεωργίου Διονύσου, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μάκρης και Κοιμήσεως Θεοτόκο Ωρωπού, τα οποία παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα, παραδοσιακά κάλαντα συνοδεία οργάνων, έθιμα Δωδεκαημέρου και επίκαιρα πατερικά κείμενα. Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου παρουσίασε τη θεατρική παράσταση με θέμα «Ρεπορτάζ για τα Χριστούγεννα».

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τα παιδιά για την παρουσία, τον παλμό και τη συμμετοχή τους, τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τ. Μαυρίδη, για τη συνδρομή του και την παραχώρηση του  Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης για την υλοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και όλους τούς συντελεστές της γιορτής. Ευχήθηκε σε όλους καλή υγεία και δύναμη και Καλά Χριστούγεννα και διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Ο κ. Τ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό μας Θέατρο μια πολύ όμορφη γιορτή των κατηχητικών συντροφιών της Μητροπόλεώς μας. Η αίθουσα γέμισε από παιδικές φωνές, από ύμνους, πατερικά κείμενα, ποιήματα, παραδοσιακά κάλαντα και θέατρο, ενώ λάβαμε όλοι μας τις ευχές του σεβασμιωτάτου. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξαναγιορτάσουμε μαζί».

Την οργάνωση της γιορτής είχε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το κέρασμα προσέφερε η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet