Στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης παρέστη ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση ήταν κι εφέτος πανηγυρικός. Το πρωί της εορτής πρωτοστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ενώ το απόγευμα στη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας παρέστη ο αρχιμανδρίτης ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Νικάνωρ. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρό του, ιερέα Νικόλαο Βαρίκο, και το φιλόπτωχο ταμείο με τις υπέροχες και τους υπέροχους εθελοντές είχαν φροντίσει για όλα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας Συμμαχία Πολιτών, μετά το τέλος των εκδηλώσεων συνεχάρη τον πατέρα Νίκο και την εθελοντική ομάδα του Ναού για την προσφορά τους στην κοινωνία, δεδομένου ότι στην Αγία Βαρβάρα, με προσφορές των πιστών, λειτουργεί το μοναδικό συσσίτιο της περιοχής μας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

«Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας βοηθάει καθημερινά δεκάδες ανθρώπους δεδομένου ότι φαγητό δεν προσφέρει καμιά δομή του Δήμου μας. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους και ιδιαιτέρως στην ψυχή του Ναού τον πατέρα Νίκο» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος στάθηκε και σε ένα άλλο γεγονός. Στην έκδοση του βιβλίου, στο οποίο αναφέρθηκε και ο μητροπολίτης κατά το κήρυγμά του,  για τον αείμνηστο ιερομόναχο Σίμωνα Αρβανίτη, τον κτήτορα του ναού, αφού εφέτος συμπληρώνονται 30 έτη από την κοίμησή του. 

«Με το βιβλίο αυτό επιχειρούμε να παρουσιάσουμε την προσωπικότητα του ταπεινού αυτού λευίτη του Χριστού, ο οποίος υπήρξε μεγάλη εκκλησιαστική μορφή του περασμένου αιώνα» σημειώνει στον πρόλογο ο αιδεσιμότατος Νικόλαος Βαρίκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet