Στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στην Πύρνα η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020
Κοινωνία

Στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στην Πύρνα η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020

Θεία λειτουργία τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνος χθες, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, και στελέχη της δημοτικής κίνησης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 ήταν εκεί.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Υπάρχουν στην πόλη μας κάποια σημεία που εκπέμπουν ένα σεβασμό και μια μεγαλοπρέπεια χαρίζοντας, πολλά από αυτά, στους συμπολίτες μας στιγμές ευεξίας, χαλάρωσης και ανάπαυλας! Ένα από αυτά είναι και το αλσύλλιο της Πύρνας στη Λυκόβρυση, δίπλα στο ομώνυμο ρέμα με το πολύ όμορφο και γραφικό εκκλησάκι το οποίο ιστορείται στον Άγιο Σπυρίδωνα, του οποίου η μνήμη γιορτάστηκε χθες.

Η δημοτική κίνηση Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 έχει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με τη συγκεκριμένη περιοχή που εδώ και μήνες προσπαθεί να την αναδείξει τόσο από περιβαλλοντική άποψη, όσο και από καθαρά ιστορική και θρησκευτική. Θεωρεί πως είναι ένας καταπληκτικός χώρος αναψυχής για όλους τους συμπολίτες μας, που βέβαια λίγοι ακόμα τον γνωρίζουν.

Γιόρταζε το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβε μέρος ο προϊστάμενος του Ναού της Αγίας Βαρβάρας, πατήρ Νικόλαος, και πολλοί πιστοί που προσήλθαν με ευλάβεια να προσκυνήσουν και να παρακολουθήσουν την Ακολουθία. Η δημοτική μας κίνηση, έχοντας ιδιαίτερο θρησκευτικό ενδιαφέρον για το εκκλησάκι αυτό, ετέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας του προέδρου και όλων των μελών της. Αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και όλοι μαζί συμπροσευχηθήκαμε μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι κυρίες της της κίνησής μας μοίρασαν τους άρτους στους πιστούς, καθώς και ένα γλύκισμα για το καλό της ημέρας. Αργότερα σε καφετέρια της Πεύκης όλα τα μέλη της Εκτελεστικής μας Επιτροπής έκοψαν τους υπόλοιπους άρτους πίνοντας τον καθιερωμένο καφέ.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας και να έχουμε την ευλογία και τη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet