Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Κοινωνία

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που διεξήχθη στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2017, συμμετείχε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

«Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη και σύσσωμη μπορεί να αλλάξει το κράτος, να διεκδικήσει με αίσθημα ευθύνης μια ουσιαστική και βιώσιμη μεταρρύθμιση για τις πόλεις και τους πολίτες, να θέσει βασικούς άξονες τοπικής ανάπτυξης, αποκέντρωσης και προώθησης της απασχόλησης, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής αλλά και της συλλογικότητας» τονίζει σε μήνυμά της η κα Πατούλη.

Στο πλαίσιο των επαφών της με συναδέλφους της αυτοδιοικητικούς η κα Πατούλη είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, να συνομιλήσει τόσο για τα κοινά ζητήματα που απασχολούν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και για οικονομικά, αναπτυξιακά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στον οποίο δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Με ισχυρή πλειοψηφία οι σύνεδροι υπερψήφισαν τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για μία ριζική μεταρρύθμιση με ισχυρούς Δήμους. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κας Πατούλη, το συνέδριο δεν επικεντρώθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής, αλλά ασχολήθηκε με το σύνολο των ουσιαστικών ζητημάτων, που ταλανίζουν τον θεσμό. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του κατά τη λήξη του Συνεδρίου, έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι η Αυτοδιοίκηση, ενωμένη, απαιτεί τη μεγάλη αλλαγή, μία ριζική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση και την ισχυροποίηση του θεσμού. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι θέσεις της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του «Καλλικράτη», τα οικονομικά των Δήμων, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το προσωπικό των Δήμων, τη θητεία και την καταστατική θέση των αιρετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet