Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων
Κοινωνία

Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης ενημερώνει για τις ενέργειες του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου υπέρ των σχολικών φυλάκων του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούν δικαστικά το δικαίωμα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι σχολικοί φύλακες του Δήμου μας, οι οποίοι από το περασμένο καλοκαίρι έχουν τεθεί σε οκτάμηνη διαθεσιμότητα (ίσον απόλυση), συνεχίζουν τον αγώνα τους για ανατροπή της άδικης κυβερνητικής απόφασης. Προσέφυγαν, μεταξύ άλλων ενεργειών, και στα δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση και να επανέλθουν στην εργασία τους. Η εκδίκαση έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο για τη δουλειά που προσέφεραν στα σχολεία και στο δήμο γενικότερα.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2010, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι σχολικοί φύλακες για την αναβάθμιση των σχολείων της Πεύκης και για την πολυδιάστατη προσφορά τους προς τις οικογένειες της πόλης.

«Οι γονείς ένοιωθαν ότι τα παιδιά τους ήταν σε ασφαλή χέρια και ήταν σε ασφαλή χέρια. Γνώριζαν τους μαθητές με τα μικρά τους ονόματα και έλυναν κάθε πρόβλημα που δημιουργούταν στα σχολεία. Τη δουλειά τους είχαν εκτιμήσει πολύ και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δια ζώσης ή με επιστολές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους»  και πρόσθεσε: «Από την ώρα που απομακρύνθηκαν απροειδοποίητα και σε μια νύχτα, τα σχολεία μας έχασαν την ηρεμία τους, οι γονείς τη σιγουριά που είχαν και οι εκπαιδευτικοί τους ικανούς συνεργάτες τους. Πιστεύω ότι το δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα αυτά τα στοιχεία και θα δικαιώσει αυτούς τους ανθρώπους που πρόσφεραν και με το παραπάνω. Δεν μπορούμε να χτίσουμε τη δημόσια εκπαίδευση με τόσο άδικες αποφάσεις».

Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε και στο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται από την ξαφνική απομάκρυνσή τους δίχως μάλιστα καμιά αξιολόγηση.

Η απόφαση αναμένεται σε ένα περίπου μήνα.

Να προσθέσουμε ότι ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έθεσε το θέμα των σχολικών φυλάκων και στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, της οποίας είναι πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας & Αθλητισμού, ζητώντας από το Δ.Σ. να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet