Στο πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους» συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
documentonews.gr
Κοινωνία

Στο πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία για τους αστέγους» συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Στέγαση και εργασία για τους άστεγους» συμμετέχει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης μαζί με τους Δήμους Μεταμόρφωση, Ηρακλείου και Χαλανδρίου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού.

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και χρονική διάρκεια δύο ετών, απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα και στοχεύει στη μείωση του φαινομένου της έλλειψης στέγης.

Ειδικότερα το πρόγραμμα στοχεύει:

  1. Στην άμεση μετάβαση αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας.
  2. Στην κινητοποίηση για επανένταξη αστέγων στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.
  3. Στην ανάπτυξη συνέργειας μεταξύ υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δηλώνει σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο μας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο συνεχώς προσπαθούμε να διευρύνουμε, αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και κάθε δυνατή συνεργασία. Στην προκειμένη περίπτωση διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας και γινόμαστε από τους πρώτους Δήμους που παρέχουν στέγαση και εργασία για τους αστέγους συμπολίτες μας και σε οικογένειες που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα. Το πρόγραμμα θα εκκινήσει τον επόμενο μήνα και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου μας. Ο στόχος μας είναι: Κανένας συμπολίτης μας χωρίς προστασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet