Στο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ η Άννα Ασπραδάκη
Κοινωνία

Στο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ η Άννα Ασπραδάκη

Στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας), με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων Δήμων.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετείχε με την παρουσία της δημοτικής συμβούλου Άννας Ασπραδάκη και της συντονίστριας-νοσηλεύτριας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Μαρίας Ματσούνη.                                                             

Η Άννα Ασπραδάκη σημείωσε σχετικά με τη συμμετοχή της στο συνέδριο:

«Με ιδιαίτερη χαρά, μετά από την τιμητική πρόταση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, εκπροσώπησα τον Δήμο μας στο συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Πρόκειται αναμφίβολα για μια υψηλού επιπέδου επιστημονική συνάντηση, με άκρως ενδιαφέροντα θέματα και με εισηγητές μεγάλης τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης.

»Οι πολιτικές αλλά και οι πρωτοβουλίες του συγκεκριμένου Δικτύου είναι απαραίτητα εργαλεία για τους Δήμους, ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας στους πολίτες τους. Άλλωστε στην εποχή που ζούμε γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της πρόληψης και ότι αυτή αποτελεί την καλύτερη θεραπεία.

»Συντασσόμαστε θετικά στο ΕΔΔΥΠΥ, γνωρίζοντας καλά ότι ο Δήμος μας, καθώς και πολλοί άλλοι δήμοι που συμμετέχουν, επιθυμούν να θέσουν την υγεία ως κεντρικό άξονα στην πολιτική τους. Ο Δήμος μας αξιοποιεί τις προτάσεις του ΕΔΔΥΠΠΥ μέσα από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμου προς όφελος των δημοτών του και αυτό αποτελεί για τη διοίκησή μας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αταλάντευτη πολιτική.                                    

»Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν προληπτικός έλεγχος υπερτροφίας προστάτου σε άνδρες άνω των 50 ετών (συμμετείχαν 80 άτομα), προληπτικός έλεγχος καρκίνου του παχέως εντέρου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης (συμμετοχη 50 άτομα), έλεγχος ολικού ειδικού προστατικού αντιγόνου(PSA) (συμμετοχή 103 άτομα) και πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας (συμμετοχή 60 άτομα).

»Συμπερασματικά, λοιπόν, και κατανοώντας ότι στον αγώνα για την Υγεία δεν περισσεύει κανείς, οφείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, καθώς και μια στρατηγική πρόληψης, να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα την προάγουν, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας να θωρακίσουν με κάθε τρόπο  το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτουν.

»Δικαιούμαστε όλοι ένα καλύτερο και υγιέστερο παρόν και μέλλον και σε αυτήν την προσπάθεια στηρίζουμε κάθε Δίκτυο που βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα μεγάλο μπράβο για την επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου, καθώς και για τα ενδιαφέροντα θέματα που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη που μου έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τον Δήμο μας, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να ενημερωθώ για τις δράσεις και τα τρέχοντα ζητήματα του ΕΔΔΥΠΠΥ, να συμμετέχω στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη 2η ημέρα του Συνεδρίου, να ψηφίσω για το νέο διοικητικό συμβούλιο και την εξελεκτική επιτροπή, αλλά και να παραλάβω το βραβείο για τον Δήμο μας, που βραβεύτηκε για τη δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο ΠΟΥ Ευρώπης για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων, κατά τη χρονική περίοδο 2014-2018.                                                       

»Στις 14/12, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο καρδιαναπνευστικής αναζωογόνησης για όλους τους δημότες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet