Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Πεύκης-Λυκόβρυσης «Ο ΤΑΛΩΣ» για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων της Κρήτης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύνρης και Ρήγα Φεραίου, Πεύκη), την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 15.00.

Τα προτεινόμενα είδη για συνεισφορά είναι:

  • Τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο (γάλατα, ρύζι, ζάχαρη, λοιπές κονσέρβες).
  • Παιδικές τροφές, κρουασάν.
  • Χαρτιά τουαλέτας, χαρτοπετσέτες, υγρά μαντηλάκια, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες.
  • Σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, υποστρώματα, υπνόσακους (sleepingbags) σε αρίστη κατάσταση.
  • Εμφιαλωμένα νερά.
  •  Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ασπιρίνες κ.λπ.).

Η συλλογή της βοήθειας πανελλαδικά θα γίνει τη Δευτέρα (4/10) και την Τετάρτη (6/10) θα αποσταλεί στην Κρήτη απ’ ευθείας στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων στα σεισμόπληκτα χωριά.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει μια μακρά παράδοση στην εθελοντική προσφορά. Όπως κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη οι υπηρεσίες μας ενεργοποιούνται προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών, ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα. Καλώ τους συμπολίτες τις επόμενες ημέρες να προσφέρουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη που μας έχουν υποδειχθεί για τους σεισμόπληκτους, ώστε να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια».

Η δράση γίνεται με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης HELP HELLAS που, σε συνεργασία με τον ΙΔΑΦΚ, συλλέγουν από όλη την Ελλάδα τέτοια είδη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet