Συζήτηση για τη διάσταση κοιλιακών μυών από τον Σύλλογο Γυναικών
Κοινωνία

Συζήτηση για τη διάσταση κοιλιακών μυών από τον Σύλλογο Γυναικών

Ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσίασε στα μέλη του το πρόβλημα της «Διάστασης των Κοιλιακών Μυών» τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στον 1ο όροφο του Flocafe Πεύκης.

Την παρουσίαση έκανε η κ. Φωτεινή Παπαρούπα απόφοιτη του Laban Centre for Movement and Dance του City University με Bachelor of Arts in Dance Theatre, με σπουδές στην ανατομία και την αποκατάσταση σε ειδικές παθήσεις.

«Η διάσταση», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «είναι ο διαχωρισμός των κοιλιακών μυών, η λευκή γραμμή και μπορεί να συμβεί σε όλα τα επίπεδα. Για τον λόγο αυτό μετράμε τόσο το βάθος όσο και το άνοιγμά της. Συνήθως παρουσιάζεται μετά τη γέννα και ιδιαίτερα την καισαρική τομή». Στην παρουσίαση η κ. Παπαρούπα αναφέρθηκε περιληπτικά στην ανατομική δομή της περιοχής της κοιλιάς, του διαφράγματος και της πυέλου καθώς και τον συσχετισμό με άλλα μέρη του σώματος που βοηθούν να διορθώσουν τη θέση των μυών. Μίλησε επίσης για «απαγορευμένες» θέσεις την ώρα της γυμναστικής έως την αποκατάσταση των μυών (π.χ. οι κλασικές ασκήσεις κοιλιακών).

Στη συνέχεια εξέτασε για διάσταση όσες κυρίες το επιθυμούσαν και έδωσε συμβουλευτικά κάποιες απλές ασκήσεις για αρχή.

Η διάσταση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «χρειάζεται φροντίδα όπως οποιοσδήποτε άλλος τραυματισμός στο σώμα διότι μπορεί να δημιουργήσει ή να συνεισφέρει σε διάφορα προβλήματα όπως πόνος στη μέση, ακράτεια, καθώς ο φυσικός κορσές (εγκάρσιος κοιλιακός) καταρρέει».

Ο Σύλλογος Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης ευχαριστεί, μέσω της ανακοίνωσής του, πολύ την κ. Φωτεινή Παπαρούπα για τον χρόνο που διέθεσε για να δώσει στις παρευρισκόμενες όλη αυτή τη γνώση για το θέμα της διάστασης των κοιλιακών μυών. Είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «πραγματικά εντυπωσιακό πόσα πράγματα δεν γνωρίζουμε για το σώμα μας και πόσα πιθανά λάθη κάνουμε με λάθος ασκήσεις, κινήσεις και τρόπο ζωής!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet