Συμμαχία Πολιτών: Απλήρωτες εδώ και δύο μήνες οι σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Απλήρωτες εδώ και δύο μήνες οι σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Απλήρωτες έχει αφήσει εδώ και δύο μήνες ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τις καθαρίστριες των σχολείων της πόλης, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις ίδιες και τις οικογένειές τους, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

«Πρόκειται για 23 εργαζόμενες που έδωσαν (και συνεχίζουν να δίνουν) την ψυχή τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να είναι τα σχολεία μας καθαρά. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν να λένε για τη δουλειά που προσφέρουν. Το μεγάλο… ευχαριστώ του δημάρχου είναι ότι δεν φρόντισε να τις πληρώσουν. Και να σκεφτείτε ότι οι μισές περίπου παίρνουν γύρω στα 300 ευρώ τον μήνα», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

«Ειλικρινά λυπάμαι για αυτή την κατάσταση, δεν περιμέναμε τέτοια αδιαφορία από τη διοίκηση του Δήμου. Είμαστε δίπλα στις καθαρίστριες του Δήμου μας και καλούμε τη δημοτική αρχή να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Δεν δικαιούται κανένας να παίζει…» δηλώνει σχετικά κ. Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε ειδικά για το θέμα αυτό τη δημοτική ομάδα της παράταξης (Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, Κώστας Ξανθόπουλος).

Εν τω μεταξύ, αυτό το διήμερο δημιουργήθηκε επίσης μεγάλο θέμα καθώς, εντελώς ξαφνικά, όπως αναφέρει η παράταξη, ο Δήμος αποφάσισε να διακόψει τη σύμβαση πέντε εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων. «Επρόκειτο για μια ανάλγητη απόφαση. Σύμφωνα με τον Δήμο οι εργαζόμενοι αυτοί δεν είχαν προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία όμως κανένας δεν τους είχε ζητήσει. Και η ερώτηση που έκαναν όλοι τους προς τη διοίκηση του Δήμου είναι “γιατί μας προσλάβατε δημοσιεύοντας με ΦΕΚ τον διορισμό την ώρα που δεν είχαμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά; Σε αυτή την ερώτηση δεν πήραν ποτέ απάντηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος παραβρέθηκε στη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τους εκπροσώπους του Δήμου, στην είσοδο του δημαρχείου. «Εκεί ακούστηκαν πολλά και αποδείχτηκε ότι οι εργαζόμενοι, που μένουν τώρα στον δρόμο, έχουν το δίκιο με το μέρος τους» σημειώνει η παράταξη.

«Εγώ για να έλθω ως καθαρίστρια στα σχολεία άφησα άλλη εργασία. Γιατί δεν μου είπατε ότι δεν δικαιούμαι τη θέση και έρχεστε μετά από δύο μήνες και με πετάτε στον δρόμο; Δεν σέβεστε τίποτα. Ούτε και το γεγονός ότι χάνουμε το όπλο της ανεργίας και δεν μπορούμε πλέον να διεκδικήσουμε δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχατε υποχρέωση να μας ενημερώσετε για τα δικαιολογητικά για να τα προσκομίσουμε. Είσαστε ανάλγητοι» φώναξε μια από τις καθαρίστριες στους εκπροσώπους του Δήμου, εκφράζονας την πικρία και μαζί την αγανάκτηση όλων.

Σημειώνεται ότι το θέμα των καθαριστριών το έθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 27/10) η δημοτική ομάδα της Συμμαχίας Πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet