Συμμαχία Πολιτών: Γιατί πληρώνουμε μεγαλύτερα τροφεία από άλλους δήμους κ. Ασπραδάκη;
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Γιατί πληρώνουμε μεγαλύτερα τροφεία από άλλους δήμους κ. Ασπραδάκη;

Γιατί οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πληρώνουν μεγαλύτερα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από ότι πληρώνουν οι κάτοικοι άλλων δήμων, όπως η Κηφισιά, το Μαρούσι, η Φιλοθέη και η Βουλιαγμένη ρωτά την πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ), Άννα Ασπραδάκη, η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Απαντώντας σε ανακοίνωση της κ. Ασπραδάκη, η Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, επισημαίνει τα εξής:

Η Συμμαχία Πολιτών ερωτά: Γιατί κ. Ασπραδάκη πληρώνουμε μεγαλύτερα τροφεία από την Κηφισιά, τη Φιλοθέη, το Μαρούσι και τη Βουλιαγμένη;

Ο θεσμικός ρόλος της μειοψηφίας είναι να συμβάλει στη λειτουργία του δήμου ασκώντας κριτική στη διοίκηση στους τομείς που αυτή ξεφεύγει και αγνοεί την κοινωνία. Η δική μας παράταξη ακολουθεί πιστά αυτές τις αρχές και θα συνεχίσει να το κάνει παρά τις προκλήσεις και πολλές φορές και τις ύβρεις που δέχεται στο πρόσωπο του επικεφαλής της Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Χαρακτηριστικό είναι ένα στοιχείο. Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών έχουν υπερψηφίσει άνω του 80% των εισηγήσεων της διοίκησης. Βεβαίως η μειοψηφία δεν μπορεί να ανέχεται και να μην καυτηριάζει αποφάσεις όπως των δημοτικών τελών, για τα οποία είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν τα μείωσε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού έχουν στο ίδιο διάστημα ελαττωθεί κατά 40-45%.

Αυτές τις ημέρες ασκήσαμε κριτική στην απαράδεκτη πολιτική του δημάρχου και του προεδρείου του ΚΟΙΠΑΠ (Ασπραδάκη, Μαμαλάκη) για το υπερβολικό ύψος των τροφείων των παιδικών σταθμών. «Είμαστε πρωταθλητές αλλά από την… ανάποδη» σημειώναμε χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου και καλούσαμε τη διοίκηση του Δήμου να πάρει το μήνυμα της κοινωνίας σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα απειλεί το μέλλον της χώρας μας και να προχωρήσει σε μειώσεις, όπως ζητάει και ο Σύλλογος των Γονέων των Παιδικών Σταθμών, ένας σύλλογος που φημίζεται για τους χαμηλούς τόνους που κρατάει και το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύει.

Το ίδιο πνεύμα της συνεννόησης είχε ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής όπου έθεσε το θέμα. Κι ενώ περιμέναμε εξηγήσεις από τη διοίκηση κι ένα κλίμα διαφορετικό, διαβάσαμε την επομένη μια απάντηση της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ που προσπαθεί με ύβρεις και ψευδή στοιχεία και καταφεύγοντας στην προσφιλή τακτική εκείνων που δεν «έχουν τι να ειπούν για την ταμπακέρα» και χρησιμοποιούν το «εσείς τι κάνατε;». Νομίζει η πρόεδρος ότι θα ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται μαζί με την αντιπρόεδρο και με τον δήμαρχο, λόγω της αναλγησίας που έχουν επιδείξει στο θέμα των τροφείων και θα πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. 

Το ερώτημα είναι απλό και θα το υποβάλουμε εφεξής σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έως ότου επιλυθεί.

Γιατί κ. Ασπραδάκη οι κάτοικοι της Πεύκης και της Λυκόβρυσης πληρώνουν μεγαλύτερα τροφεία από τους κατοίκους της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, των Βριλησσίων, της Φιλοθέης, αλλά και της Βουλιαγμένης; Γιατί πληρώνουμε τα ακριβότερα τροφεία της Αττικής; 

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα τόνισε: «Ξεπερνάω τις ανακρίβειες και τον τρόπο που προσπάθησε να απαντήσει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, του οποίου έχει την ευθύνη. Εξ άλλου το θέμα είναι θεσμικό και όχι προσωπικό. Είναι φανερό ότι έχουν στον Δήμο μας χάσει την επαφή με την κοινωνία. Κρίμα γιατί οι δασκάλες και το προσωπικό των παιδικών  δίνουν, όπως πάντοτε, τον καλύτερο εαυτό τους και προσπαθούν για το καλύτερο. Κρίμα γιατί λόγω των τροφείων υπάρχουν 40 θέσεις άδειες. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και για τη μείωση των τροφείων και βεβαίως για την περαιτέρω αναβάθμιση των παιδικών σταθμών και αν οι πολίτες στις προσεχείς εκλογές μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, η μείωση που θα προτείνουμε θα είναι τουλάχιστον στο 50%».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρακόπουλος προσκάλεσε τη διοίκηση του Δήμου και την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ να λειτουργήσουν σε πνεύμα συνεννόησης με τους γονείς και να βρεθεί λύση άμεσα. «Εμείς αν κληθούμε θα συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος».

Υ.Γ 1: Όχι μόνο για να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, αλλά και γιατί μας ενδιαφέρει να είναι οι πολίτες ενημερωμένοι σημειώνουμε ότι το 2007 όταν ανέλαβε η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου αύξησε αμέσως κατά 73% τη χορηγία του Δήμου προς τους παιδικούς και από 245.501 ευρώ του 2006 το ποσό ανέβηκε το 2007 στα 423.700 ευρώ. Αυτό λέει πολλά.

Υ.Γ. 2: Στη θητεία της δημαρχίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2010) δεν πλήρωναν τροφεία ούτε ευρώ οι πολύτεκνοι, οι άποροι και οι οικογένειες που είχαν μέλος ΑμεΑ. Και κάτι ακόμα σημαντικό. Οι οικογένειες που είχαν οικονομικό πρόβλημα είχαν έκπτωση 50%. Η περίοδος εκείνη, βεβαίως, δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή γιατί την τελευταία οκταετία τα μνημόνια έχουν φτωχοποιήσει τη μισή Ελλάδα. Κι όμως η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ προσπαθεί για μικροπολιτικούς λόγους και προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες της να συγκρίνει ανόμοια θέματα.

Υ.Γ.3: Το ΕΣΠΑ είναι θείο δώρο για τους δήμους αφού πληρώνει 2.375 ευρώ για κάθε παιδί. Καθιερώθηκε για τους δήμους το 2010. Και η πρώτη χρονιά είχε ρίσκο γιατί ζητούσαν να διαθέσουν τμήματα των παιδικών χωρίς να έχουν προτεραιότητα, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων τα παιδιά του Δήμου μας. Το ίδιο νομίζουμε είχε πράξει και η Λυκόβρυση. Άρα άσφαιρα κι εδώ τα πυρά…

Υ.Γ. 4: Οκτώ χρόνια προσπαθούν πώς θα… πετύχουν τον Θεοδωρακόπουλο, αντί να στρωθούν στη δουλειά και να ασχοληθούν με την κοινωνία και τις γειτονιές. Δεν πειράζει έως το Μάιο να ξαναπροσπαθήσουν… Την άλλη φορά μπορεί να τον πετύχουν… Καλά Χριστούγεννα τους ευχόμαστε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet