Συμμαχία Πολιτών: Διχάζουν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι χωριστές παρελάσεις
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Διχάζουν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης οι χωριστές παρελάσεις

Διχάζουν οι χωριστές παρελάσεις σε Λυκόβρυση και Πεύκη σύμφωνα με την παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τονίζει ότι η δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη «επιμένει» στις χωριστές παρελάσεις, απόφαση, που όπως σημειώνει η παράταξη, οι κάτοικοι του Δήμου θεωρούν «λανθασμένη και διχαστική».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

Η δημοτική Αρχή επιμένει στις ξεχωριστές παρελάσεις που διχάζουν τους δύο πρώην Δήμους

Και πάλι χωριστές παρελάσεις θα γίνουν στον Δήμο μας για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η δημοτική Αρχή, ενώ είχε δηλώσει ότι οι χωριστές παρελάσεις, που καθιέρωσε την 25η Μαρτίου, ήταν δοκιμαστικές εν τούτοις χωρίς να κάνει κάποια διαβούλευση, χωρίς να ρωτήσει την κοινωνία, και βεβαίως χωρίς να φέρει εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή και για αύριο Σάββατο χωριστών παρελάσεων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα Τοπικά Συμβούλια και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης είχαν πάρει ομόφωνες αποφάσεις για τη διεξαγωγή ενιαίας παρέλασης με τη διεξαγωγή του εορτασμού της μιας επετείου στην Πεύκη και τον εορτασμό της άλλης επετείου στη Λυκόβρυση. Την ίδια πρόταση κατεβάσαμε κι εμείς η Συμμαχία Πολιτών. Η δημοτική Αρχή όμως ψήφισε την πρόταση του δημάρχου, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας θεωρεί λανθασμένη και διχαστική.

«Αντί ο Δήμος να στέλνει μηνύματα ενότητας, που είναι τόσο απαραίτητα τα πρώτα χρόνια της κοινής λειτουργίας των δύο πρώην Δήμων και ιδιαιτέρως για τις σχέσεις των νέων μας, δυστυχώς επιμένει στις χωριστές παρελάσεις. Οι ευθύνες του δημάρχου που πήρε επάνω του όλο το θέμα είναι μεγάλες» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011.

Έτσι αύριο Σάββατο η πρώτη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:35 π.μ. στην οδό Αγίας Βαρβάρας της Λυκόβρυσης με τη συμμετοχή των σχολείων και των συλλόγων της Λυκόβρυσης και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 12:15 μ.μ. στη Λεωφόρο Ειρήνης με τη συμμετοχή των σχολείων και των συλλόγων της Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet