Συμμαχία Πολιτών: Εγκατάλειψη της πόλης από τη δημοτική Αρχή Μαυρίδη
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Εγκατάλειψη της πόλης από τη δημοτική Αρχή Μαυρίδη

Το θέμα των κατεστραμμένων κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης θίγει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, κάνοντας λόγο για «εγκατάλειψη της πόλης».

Σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Το πρόβλημα της καθαριότητας και τα θέματα της καθημερινότητας ζητούν λύση στον Δήμο μας. Η κατάσταση έχει πράγματι ξεφύγει κάθε όριο. Και δεν υπάρχει δικαιολογία καμιά. Το προσωπικό της καθαριότητας είναι τα τελευταία χρόνια υπεραρκετό. Και βεβαίως δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα γιατί τα ανταποδοτικά τέλη, που πηγαίνουν υποχρεωτικά στην καθαριότητα δεν έχουν μειωθεί ούτε ευρώ, αφού ο Δήμος μας είναι ίσως ο μόνος της Αττικής που δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη.

Δυστυχώς η δημοτική Αρχή του κ. Μαυρίδη δεν έχει επαφή με την πόλη και με τις γειτονιές και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. «Τα πάντα λειτουργούν εκ του μακρόθεν με ότι αυτό συνεπάγεται» όπως ευφυώς είπε ένας πολίτης σε δημοτικό σύμβουλο. Οι δρόμοι, οι παιδικές χαρές, οι πλατείες δείχνουν την εικόνα μιας πόλης που δεν τη φροντίζουν. Οι περισσότεροι κάδοι έχουν επίσης προβλήματα. Σε κάποιους δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν τα καπάκια, σε άλλους δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν οι ποδομοχλοί για να ανοίγουν. Για τη συχνότητα του πλυσίματος καλύτερα να μην γίνεται λόγος.

«Προσπαθήσαμε πολλές φορές με χαμηλούς τόνους να επισημάνουμε τα θέματα αυτά. Να πούμε δηλαδή για τα αυτονόητα, αλλά ήταν σαν να ομιλούσαμε σε αυτιά που δεν ήθελαν να ακούσουν. Πριν από τρία χρόνια παρουσιάσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόβλημα με τα καπάκια. Μας είπαν τότε ότι σε λίγες ημέρες θα είχαν αντικατασταθεί. Τίποτα… Πριν από έναν χρόνο το πρόβλημα είχε μεγαλώσει. Ακούσαμε πάλι ΘΑ, ΘΑ… Δεν πάει άλλο με τα ψέματα και την αδιαφορία τους» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, τότε που η πόλη ήταν από τις πιο καθαρές της Ελλάδος. Γιατί από τη θητεία Φωκιανού η ποιότητα ζωής της Πεύκης άρχισε να πέφτει και φθάσαμε στη σημερινή περίοδο με τα προβλήματα να αυξάνονται συνεχώς.

Ένα παράδειγμα εγκατάλειψης αποτελούν δύο σημερινές φωτογραφίες (σ.σ. 14 Μαΐου 2018). Η μια έξω από την πόρτα εισόδου στο δημαρχείο όπου το καπάκι του κάδου είναι σπασμένο δώδεκα μήνες και πλέον και η άλλη φωτογραφία δίπλα στον 1ο Παιδικό Σταθμό της Πεύκης όπου ο κάδος δεν έχει καπάκι έντεκα μήνες και πλέον.

Επειδή η υπομονή όλων με τις υποσχέσεις και τα ΘΑ της δημοτικής Αρχής του κ. Μαυρίδη έχει εξαντληθεί τα στελέχη και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, θα παρουσιάζουν από σήμερα και πέρα τα προβλήματα καθημερινότητας που έχουν οι γειτονιές Πεύκης και Λυκόβρυσης και απασχολούν τους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet