Συμμαχία Πολιτών: Ζούμε το φαινόμενο των κοντέινερ στα σχολεία Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ζούμε το φαινόμενο των κοντέινερ στα σχολεία Λυκόβρυσης-Πεύκης

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Λυκόβρυσης-Πεύκης, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρεται στα κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στα σχολεία, αλλά και στο πλαστικό χορτάρι στον προαύλιο χώρο των νηπιαγωγείων.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρακόπουλος τονίζει ότι ο δήμαρχος, Τ. Μαυρίδης, «συνεχίζει το ανύπαρκτο έργο του προκατόχου του», ενώ ζητά να λάβει γνώση εάν το πλαστικό χορτάρι είναι κατάλληλο για τα νηπιαγωγεία.

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει: «Διαβάζουμε συνεχώς δηλώσεις του δημάρχου για το πόσο… καθαρή είναι η πόλη (εδώ γελάνε), για το πόσο φροντίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τα πεζοδρόμια (εδώ γελάνε και κλαίνε μαζί, γιατί πολλοί συμπολίτες μας έχουν πάει στο νοσοκομείο από τα… ωραία πεζοδρόμια) και για το πόσο… ενδιαφέρεται για τα σχολεία και ιδιαιτέρως τα νηπιαγωγεία (εδώ σηκώνουμε όλοι τα χέρια ψηλά, από απογοήτευση βεβαίως).

»Ζούμε όλοι την υποβάθμιση της ζωής στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Και ζούμε και το φαινόμενο των κοντέινερ στα σχολεία, που πρώτος έφερε ο κ. Φωκιανός για το 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης. “Προσωρινά” είπε στους γονείς τοποθετώντας τις δυο πρώτες αίθουσες. Αργότερα όμως πρόσθεσε και τρίτη, που έμειναν εκεί. Στο ενδιάμεσο το μόνο που έκανε ήταν να… εξαφανίσει τις μεγάλες προεκλογικές πινακίδες για τα πολυτελή σχολεία που δήθεν θα έφτιαχνε δίπλα στην κεντρική μονάδα αλυσίδας φούρνων. Χώρο που τελικά προτίμησε να κάνει λαχανόκηπο αντί για σχολεία!

»Οι γονείς περιμένουν πάντως χρόνια, όπως περιμένουν χρόνια και οι νέοι για το… ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης. Τι λέμε όμως τώρα… ο διάδοχος του κ. Φωκιανού στην εξουσία, ο κ. Μαυρίδης, συνεχίζει το ανύπαρκτο έργο του προκατόχου. Το κυριότερο; Έχουμε κοντέινερ πλέον και στην Πεύκη. Να… πανηγυρίσουμε όλοι λοιπόν.

»Τα οποία κοντέινερ πάντως αντί να είναι έτοιμα την περίοδο 2018- 19, όταν καθιερώθηκε η υποχρεωτική διετής εκπαίδευση ή έστω την περίοδο 2019-20 παραλίγο να μην είναι ούτε τη σχολική χρονιά 2021-22. Θα ενθυμείστε ίσως όταν τον περασμένο Φεβρουάριο η δημοτική μας ομάδα Συμμαχία Πολιτών είχε εκφράσει ανησυχίες ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιώργος Τσόλας, στις 18 Φεβρουαρίου, με ένα απαράδεκτο σε ύφος και ουσία δελτίο Τύπου, μας είχε… επιπλήξει γράφοντας δήθεν ότι “οι εργασίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν με ευθύνη του Δήμου είχαν ολοκληρωθεί”. Και ότι για την αποπεράτωση του έργου αποκλειστική ευθύνη φέρει η ΚΤΥΠ Α.Ε.». Όταν οι άνθρωποι στον Δήμο κοιμούνται και ξυπνούν με ψέματα, τι να πούμε παραπάνω;»

Και συνεχίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη:

«Για την ιστορία. Ο κ. Τσόλας έστειλε συνεργείο εργολαβικό την επομένη του αγιασμού, στις 14 Σεπτεμβρίου, για να τοποθετήσουν στο προαύλιο πλαστικό χορτάρι. Και το τοποθέτησαν βεβαίως (υπάρχουν και φωτογραφίες). Οι κανονισμοί βεβαίως δεν είναι υπέρ του πλαστικού χορταριού στα νηπιαγωγεία. Αλήθεια μπορούν να μας δώσουν από τον Δήμο τις προδιαγραφές του πλαστικού που τοποθέτησαν σε τρεις δόσεις. Κι αν είναι κατάλληλο για τα νηπιαγωγεία; Είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουμε για το θέμα και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet