Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική Αρχή μετέφερε τη δεξαμενή νερού από το δάσος στον… λαχανόκηπο Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική Αρχή μετέφερε τη δεξαμενή νερού από το δάσος στον… λαχανόκηπο Λυκόβρυσης

Ότι μετέφερε τη δεξαμενή νερού που υπήρχε στο δάσος Κάσδαγλη στον Λαχανόκηπο της Λυκόβρυσης κατηγορεί τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Μετά την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Ραφήνα, κ.λπ.), με τους 97 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, πολλοί αναφέρθηκαν στην πυροπροστασία του Δήμου μας. Άλλοι από πραγματικό ενδιαφέρον και άλλοι προσπαθώντας να αποκομίσουν κάποιο μικροκομματικό κέρδος.

 Η παράταξη μας, η Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, απέφυγαν να αναφερθούν -εν θερμώ- στο ζήτημα της οργάνωσης του Δήμου μας, ακριβώς για να μην παίξουν σε ένα παιγνίδι εντυπώσεων και μόνο εντυπώσεων. Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμούς. Στον λαϊκισμό ειδικεύονται άλλοι… που οι πολίτες τους γνωρίζουν πλέον καλά.

Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο της συνέπειας και της υπευθυνότητας αν και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά γιατί  επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στην Πεύκη έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις που θωράκισαν την πόλη και τα δάση της. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δουλειά που ακόμα και σήμερα, που ο Δήμος μας δυσλειτουργεί και παρουσιάζει κενά στην πυροπροστασία, είναι ορατές στους πολίτες.

Με λύπη όμως σας αποκαλύπτουμε σήμερα ότι η δημοτική Αρχή έχει τόσο μεγάλο… ενδιαφέρον (τρομάρα τους…) για την πυροπροστασία, ώστε μετέφερε από το δάσος Κάσδαγλη, στον Λαχανόκηπο που βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά του φούρνου «Βενέτης» στη Λυκόβρυση, τη μεγάλη «Δεξαμενή Πυρασφάλειας» που είχε τοποθετηθεί εκεί το 2009 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, προκειμένου να προστατευθεί το δάσος από τον κίνδυνο πυρκαγιών. Ναι, άφησαν το δάσος απροστάτευτο για τον Λαχανόκηπο για τον οποίο εννοείται ότι τα είχε φροντίσει όλα η ΜΚΟ.  

«Πρόκειται για μια πράξη ανεύθυνη και απαράδεκτη που δείχνει πολλά για τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν οι διοικούντες τον Δήμο μας. Δεν μπορεί να μεταφέρουν κρυφά στον Λαχανόκηπο μια δεξαμενή πυρασφάλειας που είχαμε τοποθετήσει το 2009 στο δάσος. Και πέρα από το γεγονός ότι η δεξαμενή πρέπει να ξαναπάει στο δάσος, ερωτούμε για να ενημερωθούν οι πολίτες με ποιου οργάνου του Δήμου απόφαση έγινε αυτή η μεταφορά; Και πότε;» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύονται το κλίμα συνεννόησης και τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουμε στα θέματα του Δήμου τόσα χρόνια. Όλα τα είχαμε δει, αλλά να μεταφέρουν την τεράστια δεξαμενή από το δάσος στον… Λαχανόκηπο δεν το περιμέναμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν λογική».

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα για το οποίο θα υπάρξει και συνέχεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet