Συμμαχία Πολιτών: Η περικοπή από τον δήμαρχο 250.000 ευρώ από τα σχολεία και η απουσία από εκδήλωση της Ένωσης Γονέων
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η περικοπή από τον δήμαρχο 250.000 ευρώ από τα σχολεία και η απουσία από εκδήλωση της Ένωσης Γονέων

«Δεν φαίνεται να αναγνωρίζει όπως πρέπει τον ρόλο των εκπροσώπων των γονέων» τονίζει για τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Η παράταξη, της οποίας επικεφαλής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επισημαίνει ότι ο δήμαρχος δεν ήταν παρών στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Γονέων του Δήμου, ενώ είχε ενημερώσει ότι θα παραστεί, καθώς επίσης ότι καθυστέρησε πολύ να πραγματοποιήσει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Συμμαχία Πολιτών:

Η περικοπή από τον δήμαρχο των 250.000 ευρώ από τα σχολεία και η απουσία του από την εκδήλωση της Ένωσης Γονέων

Την Πέμπτη, εορτή των Τριών Ιεραρχών, η Ένωση Γονέων του Δήμου μας βραβεύει, όπως κάθε χρόνο, μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που ξεχώρισαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Είναι μια πρωτοβουλία που έχει καθιερωθεί και λειτουργεί με αντικειμενικά κριτήρια. Η παράταξή μας Συμμαχία Πολιτών μετέχει πάντοτε με αρκετά στελέχη της τιμώντας τους νέους και την εκπαιδευτική κοινότητα. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν ο δήμαρχος παραστεί εφέτος. Και τίθεται γιατί σε δύο περιπτώσεις αυτή τη σχολική χρονιά δεν έδειξε να αναγνωρίζει όπως πρέπει τον ρόλο των εκπροσώπων των γονέων. Αυτών δηλαδή που είναι οι πραγματικοί χορηγοί της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας, και οι οποίοι στα περισσότερα σχολεία κουράστηκαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Υπάρχει βέβαια και η άποψη (κατά τη γνώμη μας επικρατούσα) που λέει ότι αποκλείεται να χάσει την ευκαιρία να περάσει την προπαγάνδα του σε ένα μεγάλο ακροατήριο.

Η πρώτη αρνητική περίπτωση ήταν στο αίτημα που υπέβαλε η Ένωση να συναντήσει τον δήμαρχο και να του θέσει τα προβλήματα που είχαν τα σχολεία στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κι ενώ η συνάντηση έπρεπε λογικά να πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, αφού ο αγιασμός και η έναρξη των μαθημάτων έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μαυρίδης αξιώθηκε να καλέσει την Ένωση τα Χριστούγεννα. Ναι καλά το διαβάσατε. Τη δέχτηκε στις 19 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά από την εκλογή της, πριν από έξι μήνες. Φυσικά στο δελτίο Τύπου τόνισε ότι η δημοτική αρχή θέτει τη νέα γενιά σε πρώτη προτεραιότητα και ότι σε αγαστή συνεργασία και με την Ένωση θα δώσει λύσεις κ.λπ., κ.λπ.

Αυτή η ανακοίνωση έγινε λίγες ημέρες μετά την προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής να περικόψει τις 250.000 ευρώ που είχε εντάξει στον προϋπολογισμό για τις βελτιώσεις υποδομών στα σχολεία. Ποσό που προέρχεται από τη φορολογία των κατοίκων και αποδίδεται υποχρεωτικά στα σχολεία. Είπαμε το προεκλογικό παραμύθι συνεχίζεται… «οι νέοι είναι πρώτη του προτεραιότητα…». Σκεφτείτε να μην ήταν σε πρώτη προτεραιότητα.

Η δεύτερη αρνητική περίπτωση ήταν στην κοπή της πίτας της Ένωσης που έγινε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στις 11 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση καθυστέρησε να αρχίσει 46 λεπτά γιατί τα μέλη της Ένωσης Γονέων και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των σχολείων Πεύκης και Λυκόβρυσης περίμεναν να φανεί ο δήμαρχος, ο οποίος σύμφωνα με την Ένωση τους είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. Τελικά μετά από τρία τέταρτα αφού οι διοργανωτές απογοητεύτηκαν έδωσαν πράσινο φως στους ιερείς να ξεκινήσουν.

Παραθέτουμε γεγονότα που προκαλούν στην εκπαιδευτική κοινότητα αλγεινή εντύπωση, γιατί εκτός των άλλων η νέα διοίκηση της Ένωσης Γονέων έως σήμερα δεν έχει δημόσια επικρίνει τη διοίκηση του Δήμου όπως γινόταν παλαιότερα για θέματα της Παιδείας. Κι ενώ είχε αφορμές, όπως στην περίπτωση του ποσού των 250.000 ευρώ. Αλλά και πάλι θα μπορούσαμε να τα προσπεράσουμε όλα αυτά αν ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου έδιναν βάρος στα θέματα των νέων και στα προβλήματα των σχολείων. Όπως μαρτυρούν και οι γονείς ο Δήμος κάνει πολύ λίγα στα σχολεία, τα οποία έχουν αμέτρητα προβλήματα, αλλά δουλεύει πολύ στην επικοινωνία. Δηλαδή στα λόγια. Όπου συμμετέχουν και κάποια γνωστά παπαγαλάκια…

Για παράδειγμα πέρυσι (ξανα)στρώθηκαν κάποια προαύλια σχολείων, για πρώτη φορά από το 2010 και οι ανακοινώσεις έβγαιναν συνέχεια. Κι όμως την περίοδο 2007-2010 επί θητείας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου είχαν στρωθεί τα προαύλια όλων των σχολείων της Πεύκης (και είχαν τότε επίσης βαφτεί μέσα -έξω τα σχολικά κτήρια και είχαν αγοραστεί τότε διαδραστικοί πίνακες κ.λπ.) χωρίς τυμπανοκρουσίες Γιατί απλά κάναμε το καθήκον μας.

Θα επανέλθουμε όμως με τα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet