Συμμαχία Πολιτών: Η Πεύκη αποχαιρέτησε τον άξιο και αγαπημένο παπά της Παναγιώτη Πισσάκη
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η Πεύκη αποχαιρέτησε τον άξιο και αγαπημένο παπά της Παναγιώτη Πισσάκη

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ιερέα Παναγιώτη Πισσάκη εκφράζει ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα μέλη της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Η Πεύκη αποχαιρέτησε τον άξιο και αγαπημένο παπά της Παναγιώτη Πισσάκη

Η Πεύκη αποχαιρέτησε πρόωρα, σε ηλικία 63 ετών, τον πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Πισσάκη, ο οποίος ταξιδεύει πλέον στους ουρανούς. Ήταν ένας άνθρωπος απλός που βρισκόταν πάντα δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη. Για αυτό και η αγάπη των κατοίκων της Πεύκης, στο πρόσωπό του, ήταν μεγάλη.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα με τη συμμετοχή δυο ιεραρχών και όλων των ιερέων της περιοχής. Ο μητροπολίτης Κύριλλος αναφέρθηκε στη μεγάλη απώλεια από τον θάνατό του, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο αρχιμανδρίτης Ευστράτιος. Η σορός παρέμεινε το βράδυ στον ναό των Αγίων Αποστόλων και σήμερα είναι προγραμματισμένη η ταφή στο χωριό που γεννήθηκε, στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδος Ευβοίας.  

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών παρακολούθησε την εξόδιο ακολουθία, και σε δηλώσεις του τόνισε το σπουδαίο έργο του πρωτοπρεσβύτερου και στον ναό των Αγίων Αποστόλων Πεύκης, του οποίου αρχικά ορίστηκε εφημέριος (1981-1989) κοντά στον πατέρα Ευστράτιο Φελέκη και πολύ περισσότερο στον Άγιο Παντελεήμονα (!989-2019) δίπλα αρχικά στον αείμνηστο πατέρα Χρήστο Γαμβρουλά, και στη συνέχεια στον σημερινό προϊστάμενο του Ναού, πατέρα Δημήτριο Μπουσδέκη.

Και θυμήθηκε τις προσπάθειες που έκανε ο παπά Παναγιώτης για την ενδυνάμωση του φιλόπτωχου ταμείου καθώς και τον αγώνα για να οριστεί ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα Μητροπολιτικός. Γεγονός που αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεύκης. «Είναι η μεγάλη επιθυμία του πατέρα Χρήστου, ο οποίος τότε είχε μεταφερθεί σοβαρά ασθενής στο νοσοκομείο, όπου και λίγες ημέρες αργότερα ταξίδεψε στους ουρανούς», μου είχε πει σε μια επίσκεψή του στο δημαρχείο, πριν από την ενοποίηση με τη Λυκόβρυση. Έτσι κι έγινε παρά τις αντιρρήσεις της τότε αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα μέλη της παράταξής μας συλλυπούνται την παπαδιά, την κυρία Ματούλα, και τα πέντε παιδιά τους, Κωνσταντίνο, Ανδρέα, Ζωή, Ελένη, Ελπίδα, που στάθηκαν δίπλα στον πρωτοπρεσβύτερο τα τελευταία δύσκολα χρόνια της ασθένειάς του.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet