Συμμαχία Πολιτών: Κατώτερος των περιστάσεων ο Δήμος για τα σχολεία
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Κατώτερος των περιστάσεων ο Δήμος για τα σχολεία

«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτηρίζει τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, αναφορικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων των σχολικών μονάδων.

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κάλεσε τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, να δώσει προτεραιότητα, στην εκπαίδευση, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατώτερη των περιστάσεων είναι η δημοτική Αρχή για τα προβλήματα των σχολείων
Οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να λειτουργούν

Η κοπή της πίτας από την Ένωση Γονέων, που καθιερώθηκε εφέτος για πρώτη φορά, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, ήταν μια ευκαιρία να γίνει αναφορά στα προβλήματα του χώρου. 

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, της  μεγαλύτερης δημοτικής ομάδας της αντιπολίτευσης, επί της δημαρχίας του οποίου ανακαινίστηκαν ριζικά όλα τα σχολεία της Πεύκης, κάλεσε τη δημοτική Αρχή να δώσει προτεραιότητα, στην εκπαίδευση. «Εμείς θα στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, γιατί στον χώρο αυτό δεν λειτουργούμε ως αντιπολίτευση. Αλλά αναμένουμε μάταια επί τρία χρόνια για να δούμε το έργο της δημοτικής Αρχής», είπε.

Και συνέχισε: «Τα θέματα της Παιδείας είναι μεγάλα. Τα σχολεία μας έχουν δεκάδες προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, που παραμένουν άλυτα. Δυστυχώς σήμερα τα σχολεία της πόλης μας, τα οποία οι εκπαιδευτικοί τα κρατούν σε υψηλό επίπεδο από πλευράς γνωστικού επιπέδου, λειτουργούν έχοντας χορηγούς κυρίως τους γονείς, που βάζουν πολύ συχνά το χέρι στην τσέπη».

Και συνέχισε:

«Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σύλλογοι των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να λύσουν όσα περισσότερα μπορούν. Και σε αυτή την υπόθεση διαπιστώνουμε ότι η συμμετοχή του Δήμου είναι κατώτερη των περιστάσεων. Και αντί να δώσει βάρος στα σχολεία και να ελαφρύνει τα οικονομικά των οικογενειών, φαίνεται ότι οι προτεραιότητές της είναι άλλες. Μην ξεχνάμε ότι δημοτική Αρχή Μαυρίδη αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της επέβαλε αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη κατά 54% με την υπόσχεση ότι τα χρήματα θα κατευθυνθούν κυρίως στα σχολεία. Κι έχουμε σήμερα φθάσει στο σημείο να πληρώνουν οι γονείς ακόμα και για τα βασικά».

Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στις προσπάθειες της παράταξής μας για να δοθούν λύσεις στα θέματα των σχολείων σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η Συμμαχία Πολιτών ζήτησε και εγγράφως και προφορικά να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σχολεία του Δήμου μας, με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών και φορέων και όχι μόνο των δημοτικών παρατάξεων.

«Ακόμη περιμένουμε. Δυστυχώς διαπιστώνουμε από πλευράς διοίκησης του Δήμου ένα κλίμα αδιαφορίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχει τεράστια εσωτερικά προβλήματα, αλλά δεν γίνεται αυτά να απασχολούν νύχτα και ημέρα τη δημοτική Αρχή».

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με αφορμή το γεγονός ότι ο η σημερινή δημοτική Αρχή σκοπίμως παρουσιάζει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» σαν αποτέλεσμα δικών της κινήσεων, ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό το είχαμε εξασφαλίσει στον Δήμο Πεύκης το 2009 και μάλιστα ήμασταν μεταξύ των 106 δήμων της χώρας (ποσοστό 10% στο σύνολο) που κατέθεσαν αιτήσεις χρηματοδότησης με πλήρεις μελέτες και φακέλους.

«Άρα λοιπόν οι παρεμβάσεις στο Α΄ Γυμνάσιο Πεύκης, στο κτήριο του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων και του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης, καθώς και του κεντρικού ΚΑΠΗ Πεύκης, οφείλονται σε εκείνες τις μεγάλες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Γιατί όταν άλλαξε η δημοτική Αρχή παρατηρήσαμε συνεχόμενες παρατάσεις και άστοχες δράσεις των διοικήσεων του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα το έργο δεν έχει παραδοθεί πλήρως».

Ο πρώην δήμαρχος έκανε αναφορά και στις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν επί θητείας του για την ενοποίηση των σχολικών χώρων της Κάτω Πεύκης, την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα και τη δημιουργία των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. «Ακόμη και οι μελέτες και οι εγκρίσεις τους για τα πεζοφάναρα στη Βύρωνος και στην Ελευθερίου Βενιζέλου, έγιναν πριν από την ενοποίηση των δήμων» είπε. Κλείνοντας συνεχάρη τον πρόεδρο της Ένωσης, Νίκο Κελέκη, και στο πρόσωπό του όλη τη διοίκηση για την εκδήλωση.

Ο  δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην αντιδήμαρχος, Κώστας Μπαλδεράνος, παίρνοντας το κομμάτι της πίτας έκανε την ευχή να δώσει βάρος η δημοτική Αρχή στα προβλήματα των σχολείων. «Δυστυχώς δεν βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον. Είδαμε σήμερα τον δήμαρχο να φεύγει και από αυτή την εκδήλωση άρον-άρον και να μην περιμένει να ακούσει ούτε τις ευχές των εκπαιδευτικών και των φορέων της εκπαίδευσης. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet