Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης πετάει έξω από τον Πολυχώρο «Μπενίση» δύο συλλόγους
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης πετάει έξω από τον Πολυχώρο «Μπενίση» δύο συλλόγους

Η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης καταγγέλλει ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης «πετάει έξω από τον Πολυχώρο “Μπενίση” στη Λυκόβρυση δύο συλλόγους με μεγάλη προσφορά».

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει:

Αντιμέτωπη με τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί στον Δήμο βρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση Μαυρίδη. Οι δημοτικοί  σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ιδιαιτέρως η πρόεδρος του ΠΕΑΠ (Περιβάλλον, Αθλητισμός, Πολιτισμός), κ. Νικολαροπούλου, άκουσαν βαριές κατηγορίες από δεκάδες συμπολίτες από τη Λυκόβρυση που εκπροσωπούν τον Σύλλογο Ηπειρωτών και τον πολιτιστικό σύλλογο «Αστροφεγγιά». Δύο συλλόγους, οι οποίοι που χωρίς καλά-καλά να το αντιληφθούν βρέθηκαν έξω από τον πολυχώρο Μπενίση όπου ήταν η έδρα τους επάνω από δέκα χρόνια. «Μας διώξατε από το σπίτι μας για να εξυπηρετήσετε ποιους;» αναρωτήθηκαν.

Η πρόεδρος των Ηπειρωτών, Αναστασία Χύτη-Παπαφωτίου, με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία της Λυκόβρυσης τόνισε: «Σας παρακαλούμε αφήστε μας ήσυχους να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι αυτή αντιμετώπιση ενός συλλόγου με 230 τακτικά μέλη, που προωθεί τις παραδόσεις μας».

Η κ. Χριστίνα Χαριτάκη, πρόεδρος του συλλόγου «Αστροφεγγιά», με 200 ενεργά μέλη και με εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η συμπεριφορά της κ. Νικολαροπούλου απέναντι μας είναι απαράδεκτη. Άλλαξαν ακόμα και τις κλειδαριές για να μην μπούμε εμείς μέσα. Μας διώχνουν από τον χώρο που είναι η έδρα μας χρόνια. Δεν μας νοιάζει ποιους θέλουν να βάλουν αλλά δεν έχουν δικαίωμα να διώχνουν από μέσα τον πολιτισμό της πόλης για κάποιους από τα Γλυκά Νερά. Δεν περιμέναμε τέτοια συμπεριφορά».

Να σημειωθεί ότι η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση, χωρίς σοβαρό λόγο, προκάλεσε άσχημη εντύπωση στους πολίτες και κάποιοι το σχολίασαν. «Αντί να βγει μπροστά και να δώσει λύσεις κρύφτηκε γιατί δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κρίμα».

Ο επικεφαλής της Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παίρνοντας τον λόγο καυτηρίασε τη στάση του Δήμου. «Δεν είναι δυνατόν να διώχνεις μέσα από το σπίτι τους δύο συλλόγους με μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της Λυκόβρυσης. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Θα μπορούσε η διοίκηση του Δήμου και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ να κάνουν διάλογο (και όχι μονόλογο) και να λυθούν με αμοιβαίες υποχωρήσεις όλα τα προβλήματα χωρίς να φύγουν από το “Μπενίση” οι δύο σύλλογοι. Και βεβαίως δεν είναι απάντηση ότι θα εισπράξει το ΠΕΑΠ 200 ευρώ παραπάνω τον χρόνο, όταν μάλιστα τα χρήματα αυτά προέρχονται από την χρηματοδότηση του Δήμου. Σε όλα υπάρχουν λύσεις αρκεί να μην θέλουν να τις επιβάλουν ετσιθελικά οι κρατούντες» τόνισε.

Ακολούθως ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος πρόσθεσε: «Και να σκεφτείτε ότι στη Λυκόβρυση έδωσαν στις εκλογές περίπου 50% στον δήμαρχο. Για το… μη έργο του. Ίσως αυτό θέλει να συνεχίσει για να πάρει την άλλη φορά με τη βοήθεια πάλι του γνωστού φίλου του επάνω από 60%»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet