Συμμαχία Πολιτών: Ποιος σας υποχρέωσε να αλλάξετε εισήγηση κ. δήμαρχε;
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ποιος σας υποχρέωσε να αλλάξετε εισήγηση κ. δήμαρχε;

Ότι άλλαξε την εισήγησή του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με το οικόπεδο Πέρρου κατηγορεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, διερωτώμενη ποιος τον «υποχρέωσε» να κάνει κάτι τέτοιο.

Ενώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί να αναστείλει τις πληρωμές των περιοίκων του οικοπέδου, με την εισήγησή του και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «θα συνεχίσουν να πληρώνουν, θα συνεχίσουν να ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και θα περιμένουν μήπως προκύψει κάποια ευνοϊκή δικαστική απόφαση».

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καταλογίζει ευθύνες για την υπόθεση του οικοπέδου στον πρώην δήμαρχο Πεύκης Παύλο Καμάρα, του οποίου, όπως αναφέρεται, «δεξί χέρι» ήταν ο νυν δήμαρχος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Γιατί ο δήμαρχος άλλαξε την τελευταία ώρα την εισήγηση που είχε υποσχεθεί στους κατοίκους για την πλατεία Πέρρου;
Κωμικοτραγικές εικόνες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με τους τόκους να τρέχουν και τις δόσεις να έρχονται με… συνέπεια από τον Δήμο οι κάτοικοι που διαμένουν γύρω από το οικόπεδο Πέρρου (Ο.Τ. 25Α), εκεί όπου… θα κατασκευαστεί η κεντρική πλατεία της Πεύκης (οδοί Κουντουριώτη, Δαγκλή, Αγίου Παντελεήμονος) νιώθουν την αδικία να τους πνίγει. Μια κακή απόφαση (1999) του τότε δημάρχου κ. Καμάρα, για αναγκαστική απαλλοτρίωση ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ του οικοπέδου, όπως έκαναν άλλοι δήμοι, ήταν η αιτία του μεγάλου προβλήματος. Ενός προβλήματος που έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν επί δημαρχίας του κ. Φωκιανού, στις 18 Δεκεμβρίου 2013, βεβαιώθηκε ο χρηματικός κατάλογος και εστάλη στους 122 περιοίκους για συνολικές οφειλές τους ύψους 1.200.000 ευρώ, δηλαδή ποσοστό 36% της συνολικής αξίας. Φυσικά τέτοιες εποχές κανένας δεν είναι σε θέση να καταβάλει τα ποσά αυτά που ο άδικος νόμος έχει επιβάλει λόγω υπεραξίας του ακινήτου τους από την κατασκευή της πλατείας. Οι περισσότεροι λοιπόν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Πριν από λίγες ημέρες όμως λαμβάνοντας μια νέα ειδοποίηση από τον Δήμο για «ληξιπρόθεσμες  οφειλές» ένιωσαν την αδικία να τους πνίγει. Οι πρώτες τους επαφές με τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη, από τον οποίο ζητούσαν συμπαράσταση ήταν άκαρπες. Οι περίοικοι δεν το έβαλαν κάτω και προχώρησαν στη διοργάνωση συγκέντρωσης για να κινηθούν συντονισμένα.

Συναντήθηκαν στις 27 Μαΐου στο οικόπεδο, όπου ο δήμαρχος έκανε στροφή 180 μοιρών και ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ τις πληρωμές των περιοίκων με απόφαση που θα έπαιρνε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο. Είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση γιατί τον αμφισβητούσαν ακόμη και δικοί του αιρετοί. Αλλά τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μας αφορούν. Όταν όμως επηρεάζουν την πόλη κανένας δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 9 Ιουνίου το θέμα ήταν γραμμένο πρώτο. Δεν είχε όμως καμιά εισήγηση, αλλά απλά ήταν ένα ανυπόγραφο ιστορικό της υπόθεσης. Και επί πλέον δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση ούτε η διευθύντρια οικονομικών, ούτε νομικός σύμβουλος. Επρόκειτο δηλαδή εξ αρχής για ένα φιάσκο της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά, όπως επισημάναμε εξ αρχής.

Και κοντά σε όλα αυτά έκπληκτοι οι κάτοικοι αλλά και οι αιρετοί διαπιστώσαμε ότι λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία ο δήμαρχος ΑΠΕΣΥΡΕ ουσιαστικά την πρότασή του και έθεσε για ψηφοφορία μια άλλη εντελώς διαφορετική, η οποία  δεν έδινε τη λύση που είχε ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος άλλαξε την εισήγηση την τελευταία στιγμή; Ποιος τον υποχρέωσε να το κάνει; Οφείλει να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο στους περιοίκους αλλά σε ολόκληρη την πόλη.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον επικεφαλής της Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Μπαλδεράνο και Νότα Σοκορέλη ψήφισε και την τελική εισήγηση και το ψήφισμα για να βοηθήσει να περάσει το θέμα αφού από τους 20 αιρετούς της παράταξης του κ. Μαυρίδη έδωσαν θετική ψήφο μόλις οκτώ ενώ οι υπόλοιποι είτε απουσίασαν είτε ψήφισαν λευκό στην πρόταση του δημάρχου, είτε βγήκαν εκείνη την ώρα έξω από την αίθουσα. Με λίγα λόγια ο δήμαρχος δεν… μπόρεσε (ή δεν ήθελε) να πείσει ούτε τους δικούς του. Και φυσικά αποδείχτηκε ότι παραπλανούσε τους περιοίκους όταν τους έταζε… λαγούς με πετραχήλια.

Όπως όλα δείχνουν οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν, θα συνεχίσουν να ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και θα περιμένουν μήπως προκύψει κάποια ευνοϊκή δικαστική απόφαση, για την οποία πάντως ο Δήμος θα είναι υποχρεωμένος να κάνει έφεση. Κι όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν η διοίκηση Καμάρα, του οποίου δεξί χέρι ήταν ο κ. Μαυρίδης δεν έκανε την γκάφα να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου, το οποίο είναι έκτασης 3.624 τ.μ. και στοίχισε συνολικά στον Δήμο λίγο επάνω από 3.000.000 ευρώ. Αν είχε κάνει αγορά όλα τώρα θα ήταν διαφορετικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet