«Συμμαχία Πολιτών»: Συμμετέχουμε με συναίνεση και προτάσεις στη… μέσω μέιλ συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

«Συμμαχία Πολιτών»: Συμμετέχουμε με συναίνεση και προτάσεις στη… μέσω μέιλ συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Θα συμμετάσχει στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 8 Απριλίου η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης», «με συναίνεση και προτάσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, καλεί τη δημοτική αρχή οι επόμενες συνεδριάσεις να πραγματοποιηθούν με τηλεδιάσκεψη, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτήν όλα τα μέλη του Σώματος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει μεγάλες ανατροπές και στον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανατροπές που δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε προ ολίγων μηνών. Και πολύ περισσότερο να αποδεχτούμε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Απριλίου από τις 12.30 έως τις 19.00, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η απαρτία για να είναι έγκυρη η συνεδρίαση (17 στους 33) θα γίνει με emails που πρέπει να αποσταλούν εκείνο το χρονικό διάστημα, με θετική, αρνητική ψήφο, ή δηλώνοντας «παρών» (ή «λευκό») για κάποιο ή για όλα τα θέματα της… συνεδρίασης. Η προσωπική παρουσία μελών στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν νομιμοποιεί τη συνεδρίαση.

Η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης», όπως δήλωσε με δημόσια ανακοίνωσή της προ ημερών, αυτές τις κρίσιμες ημέρες ενώνει τις δυνάμεις της για το συμφέρον του τόπου και αποφεύγει αντιπαραθέσεις με τη διοίκηση του Δήμου, γιατί πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο εχθρό της πανδημίας. Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, έχει κάνει προτάσεις στον δήμαρχο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, άποροι, ασθενείς, ανήμπορους, ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, οικογένειες με προβλήματα κ.λπ.), στις οποίες η φροντίδα του Δήμου πρέπει να είναι παντοτινή, προσθέσαμε και τους ανέργους, λόγω του κορωνοϊού και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους που υποχρεώθηκαν από την Πολιτεία να κλείσουν άμεσα ή έμμεσα και ζητήσαμε από τον Δήμο μας να λάβει μέτρα ενίσχυσής τους.

 «Αυτή την ώρα με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας στο Δήμο μας απαιτείται αλληλεγγύη, απαιτούνται μέτρα γρήγορης απόδοσης και στα όρια των δήμων» τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επί δημαρχίας του οποίου στην Πεύκη ο άνθρωπος και η οικογένεια ήταν στην πρώτη προτεραιότητα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος  επιβεβαίωσε ότι η παράταξή μας, συνεπής στη γραμμή της συνεργασίας και των χαμηλών τόνων, θα συμβάλλει στην κανονικότητα της… ηλεκτρονικής συνεδρίασης, λόγω των έκτακτων συνθηκών, παρά το γεγονός ότι από τα δέκα θέματα της ημερήσιας διάταξης ίσως μόνο ένα σχετίζεται με τις έκτακτες συνθήκες. Κι αυτό για να δοθεί ο χρόνος να προετοιμαστεί τεχνολογικά ο Δήμος μας ώστε επόμενες συνεδριάσεις να διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο μεταξύ των επικεφαλής, όπως προτείνουν κάποιες πλευρές.  

Η «Συμμαχία Πολιτών» θα αναφερθεί σε θέματα της ημερήσιας διάταξης και μη, με επιστολή της που θα αποστείλει αύριο Τρίτη 7/4 προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, θα γίνει πρόταση ώστε να περάσουν και τυπικά από το Δ.Σ. η αναστολή καταβολής δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, η αναστολή καταβολής δημοτικού φόρου από την ενοικίαση κοινόχρηστων χώρων και η μη πληρωμή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς (αρμοδιότητα ΚΟΙΠΑΠ) και διδάκτρων για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου (αρμοδιότητα ΠΕΑΠ) που σταμάτησαν να λειτουργούν, θέματα για τα οποία κάνει ρητή αναφορά και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Από την πλευρά του Δήμου απαιτείται απλώς η απόφαση του Δ.Σ. και των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ.

Στα θέματα αυτά υπάρχει προφανώς  συναίνεση όλων των πλευρών και κανένας δεν πρέπει να εμφανίζεται περισσότερο κοινωνικά ευαίσθητος του άλλου. Αλλοίμονο…

Φυσικά θα αναφερθούμε και στη στήριξη σε μέσα που πρέπει ο Δήμος μας να έχει προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ηλεκτρονική εκπαίδευση, στη βοήθεια για την τροφή των αδέσποτων ζώων και σε άλλα μικρά και μεγάλα θέματα που μας έχουν θέσει οι πολίτες και στελέχη της παράταξής μας, που αυτό τον καιρό βρίσκονται κοντά στους συμπολίτες μας και σε πνεύμα αλληλεγγύης, με συνεννόηση και συνεργασία, προσπαθούν να βοηθήσουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet