Συμμαχία Πολιτών: 11 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στέλνει ακόμη… μηνύματα!
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: 11 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στέλνει ακόμη… μηνύματα!

«Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου είναι στον… κόσμο της. Έντεκα μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, εξακολουθεί να αποφασίζει διά… αλληλογραφίας. Τα μέλη της δεν μπορούν ούτε να ακούσουν εισηγήσεις και εξηγήσεις, ούτε φυσικά να μιλήσουν, να κάνουν προτάσεις, να ζητήσουν διευκρινήσεις. Και επιπλέον δεν έχουν στα χέρια τους ούτε καν εισηγήσεις», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Συμμαχία Πολιτών σημειώνει τα εξής:

Στο στυλ αυτό είναι και η συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου (σήμερα) για την οποία τα μέλη της προσκλήθηκαν να ψηφίσουν «διά περιφοράς» με ηλεκτρονικό μήνυμα (email), σε έντεκα θέματα της ημερησίας διάταξης, στα οποία μάλιστα υπάρχουν αρκετά με οικονομικό ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Τσόλας, προφανώς σε συνεννόηση με το δήμαρχο κ. Μαυρίδη, δυστυχώς κατήργησε κάθε έννοια διαφάνειας και δημοκρατικής διαδικασίας.    

Η παράταξή μας, η Συμμαχία Πολιτών, η μόνη ανεξάρτητη του Δήμου μας, έχει επιδείξει μεγάλη ανοχή και έχουμε δώσει τεράστια πίστωση χρόνου ώσπου να… οργανωθεί ο Δήμος μας, για να περάσει στις τηλεδιασκέψεις. Μάλιστα στην αρχή της πανδημίας με δημόσια ανακοίνωση δώσαμε εν λευκώ εξουσιοδότηση στον δήμαρχο να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θεωρούμε όμως ότι έντεκα μήνες μετά δεν πρέπει να τους επιτρέπουμε να κάνουν… κολπάκια. Είναι τόσο ανίκανοι και δεν μπορούν να οργανώσουν συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής με τηλεδιάσκεψη; Αν πάντως δεν μπορούν, η παράταξή μας διαθέτει έναν από τους πιο ειδικούς. Με ένα τηλεφώνημα μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Όχι δεν είναι δυνατόν να απαιτεί ο κ. Τσόλας εγκρίσεις μεγάλων ποσών διά… αλληλογραφίας, από μη ενημερωμένα μέλη του Δ.Σ. Ο Σωτήρης Γκίκας, μέλος της Συμμαχίας Πολιτών και εκλεγμένος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε πλέον σε τέτοιες διαδικασίες αμφιβόλου νομιμότητας. Και φυσικά αντιδημοκρατικές.

«Νομίζουν στον Δήμο ότι απευθύνονται σε… ιθαγενείς και κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς από την πρώτη ημέρα δηλώσαμε ότι στα θέματα Παιδείας δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση. Και το εφαρμόσαμε και στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια. Δεν μπορούμε όμως να τους επιτρέψουμε τέτοιες αυθαιρεσίες ιδιαιτέρως όταν οι απευθείας αναθέσεις είναι πολλές. Αλήθεια τι φοβούνται να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που ισχύουν εδώ και μήνες στους περισσότερους δήμους της χώρας; Ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής οφείλει πλέον να δώσει πλήρη στοιχεία και για δαπάνες και για προμηθευτές» τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

  • Υ.Γ. 1: Στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για το ατύχημα του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, όπου στην αίθουσα που στεγάζεται, από την εποχή Φωκιανού, σε κοντέϊνερ, έπεσε την ώρα του μαθήματος η συστοιχία των φωτιστικών. Ποιοι έχουν ευθύνη; Θα το κουκουλώσουν και αυτό;
  • Υ.Γ. 2: Επίσης, δεν υπάρχει θέμα για την καθυστέρηση που υπάρχει στη λειτουργία των κοντέϊνερ στην Πεύκη. Εννοείται ότι έπρεπε να φιλοξενούσαν νήπια από τον Οκτώβριο. Κι ακόμη τίποτα. Γιατί;
  • Υ.Γ 3: Για τα προβλήματα με τις καθαρίστριες δεν μας είπαν ποτέ πόσες και σε ποια σχολεία εργάζονται. Γιατί;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet