Συμμαχία Πολιτών: O ισολογισμός του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το 2019 είναι ζημιογόνος
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: O ισολογισμός του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για το 2019 είναι ζημιογόνος

Με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2019, η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, αναφέρει ότι η διοίκηση Μαυρίδη «ζυγίσθηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε… ελλιπής».

Ειδικότερα, η Συμμαχία αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το αποτέλεσμα χρήσης από θετικό (507.363) έγινε αρνητικό (-98.310), ενώ την ίδια ώρα τα ταμιακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 400.000 ευρώ. Ναι τα οικονομικά του Δήμου έκλεισαν με ζημιά, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να κρύψει την αληθινή εικόνα.

Πώς; Σε κάθε αναμόρφωση του προϋπολογισμού μείωνε κονδύλια τα οποία δήθεν δεν ήταν απαραίτητα για την πόλη. Ακόμη και από τα σχολεία έκοψε έργα συντήρησης και επισκευών ύψους 250.000 ευρώ. Αφαίρεσε επίσης 200.000 ευρώ που ήταν για το Πνευματικό Κέντρο της Λυκόβρυσης, 100.000 για την επισκευή δημοτικών κτιρίων και 400.000 ευρώ για τη συντήρηση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων της πόλης. Αφαίρεσε πολλά και από παντού. Αφαίρεσε κονδύλια που ο ίδιος είχε βάλει στον προϋπολογισμό. Αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρύψει τα προβλήματα και τις αδυναμίες της διοίκησής του. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι η ζημία θα μετρούσε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παραπάνω. Και ας σας έχει στο μεταξύ βομβαρδίσει με δηλώσεις και δελτία Τύπου για το αντίθετο. Κι ας κάνει προπαγάνδα, χρησιμοποιώντας, όχι μόνο όλους τους δημοτικούς μηχανισμούς, αλλά και βοήθεια εκτός Δήμου. Ο σκοπός είναι ένας, να κρύψει την πραγματική εικόνα. Αλήθεια τι έγινε το περίφημο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών;

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα της πόλης και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην οποία, όπως σημειώνει η παράταξη, τους έχουν οδηγήσει τα τελευταία δέκα χρόνια οι διοικήσεις Φωκιανού και Μαυρίδη.

«Στην πόλη μας το πράσινο στα πάρκα και τις πλατείες μαραζώνει, η καθαριότητα δεν έχει σχέση με την περίοδο 2007-2011 της Πεύκης, τότε που η πόλη έλαμπε. Τα πεζοδρόμια έχουν τα χάλια τους, οι δρόμοι το ίδιο. Μια πόλη λειτουργική πήρε τον κατήφορο. Και βέβαια με ευθύνη και των δυο εγκαταλείφθηκαν τα μεγάλα έργα της κατασκευής της κεντρικής πλατείας και της κεντρικής λεωφόρου της Πεύκης. Θα είχαμε τώρα μια σύγχρονη πόλη» ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ πρόσθεσε:

«Στον Δήμο μας αυτή τη δεκαετία ευημερούσαν μόνο οι αριθμοί, αλλά υποβαθμιζόταν συνεχώς η ποιότητα ζωής. Τώρα ακόμα και οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Για ποιότητα ζωής καλύτερα να μη γίνεται λόγος. Βεβαίως οι δήμαρχοι, ο πρώην και ο νυν, δεν ήρθαν μόνοι τους. Τους ψήφισαν οι κάτοικοι. Τον πρώτο (Δ. Φωκιανός) οι Πευκιώτες τον κατάλαβαν από τους έξι μήνες και του γύρισαν την πλάτη, αλλά τον δεύτερο (Α. Μαυρίδης) τον ξαναψήφισαν, έστω κι αν οι λόγοι ήταν κυρίως κομματικοί. Το θέμα τώρα πάντως είναι να δούμε πώς θα ξαναδώσουμε στην πόλη μας τη χαμένη της αίγλη. Αυτό πρέπει όλοι να το προσπαθήσουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet