Συμμαχία Πολιτών: O προϋπολογισμός που πέρασε η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης για το 2021 προβλέπει μεγαλύτερα βάρη για τους πολίτες
Επιχειρήσεις – Αγορά

Συμμαχία Πολιτών: O προϋπολογισμός που πέρασε η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης για το 2021 προβλέπει μεγαλύτερα βάρη για τους πολίτες

Ο προϋπολογισμός του 2021 που πέρασε η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης από την Οικονομική Επιτροπή είναι αντιαναπτυξιακός, χωρίς κοινωνικά χαρακτηριστικά και προβλέπει μεγαλύτερα βάρη για τους πολίτες, αφήνοντας στο περιθώριο τις ευάλωτες κατηγορίες, σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο αναφέρει ως χαρακτηριστικό «πως ο προϋπολογισμός προβλέπει, για τα δημοτικά τέλη μεγαλύτερα έσοδα από τον τρέχοντα χρόνο, αντί να προβλέπει πολύ μικρότερα».

Η Συμμαχία προσθέτει ότι η πρόταση φυσικά δεν έγινε δεκτή αν και ήταν τεκμηριωμένη, ενημερώνοντας ότι ο κ. Θεοδωρακόπουλος καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ενώ επισημαίνει πως «η ψήφος του ήταν η μοναδική αρνητική από τα παρόντα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Μην ξεχνάμε ότι στη συζήτηση που είχε γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική ομάδα της παράταξής μας (Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου και Κώστας Ξανθόπουλος) είχε προτείνει μείωση κατά 10-20%».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε επί του θέματος:

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ένα τέτοιον προϋπολογισμό. Την ώρα που η οικογένεια χτυπιέται από παντού, την ώρα που η αγορά βάζει λουκέτα, η ανεργία πάει ξανά στα ύψη και οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει εμείς δεν στεκόμαστε ως Δήμος στο ύψος των περιστάσεων. Να μην αναφερθώ τώρα στους νέους που ψάχνουν δουλειά με 250 ευρώ, να μην αναφερθώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, να μην αναφερθώ αναλυτικά σε όλες τις κατηγορίες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet