Συνάντηση Μ. Ψυχάλη με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία»
Κοινωνία

Συνάντηση Μ. Ψυχάλη με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία»

Συνάντηση γνωριμίας είχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία», την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον πρόεδρο Γιώργο Γαζεπίδη και τα μέλη του Συλλόγου, με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση με τίτλο «Πατρίδα Αξέχαστη Μικρά Ασία», που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε συνεργασία του Δήμου με το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης και τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία».

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη δράση του Συλλόγου και συμφωνήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας, με την υλοποίηση από κοινού δράσεων, που στόχο θα έχουν την προώθηση του Πολιτισμού και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Ο κ. Γαζεπίδης και τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν στον Δήμαρχο το ομότιτλο βιβλίο της Βασιλικής Ράλλη και του ευχήθηκαν καλή δύναμη στα καθήκοντα που ανέλαβε μόλις η νέα δημοτική αρχή.

Αμέσως μετά, ο Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: «Η στήριξη του πολιτισμού είναι βασική προτεραιότητά μας. Με καταγωγή και ο ίδιος από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας, θα ήταν αδύνατον να μη συγκινηθώ από τις ιστορίες του βιβλίου και αυτές που αναμένεται να ζωντανέψουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης “Ιωνία” και τον πρόεδρο κ. Γιώργο Γαζεπίδη για την συνεπή παρουσία τους και το εξαιρετικό έργο που επιτελούν στην διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής παράδοσης που μας κληροδότησε ο μικρασιατικός ελληνισμός. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet