Συνεργείο του ΣΠΑΠ θα συνδράμει τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης στο μάζεμα ξερών κλαδιών
Κοινωνία

Συνεργείο του ΣΠΑΠ θα συνδράμει τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης στο μάζεμα ξερών κλαδιών

O πρόεδρος του ΣΠΑΠ, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, με θέμα τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και για την προετοιμασία και τον καλύτερο συντονισμό της παρούσης αντιπυρικής περιόδου, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη του ΣΤΟ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης προέδρευσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Κοκορόσκος και συμμετείχαν ο κ. Σιώμος, ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Σιώμος τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, τους αιρετούς και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, για την επιτυχημένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπήρξαν κατά τη χειμερινή περίοδο και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της  πρωτοφανούς κακοκαιρίας “Μήδεια”, καθώς και για τον εξαιρετικό σχεδιασμό για την παρούσα αντιπυρική περίοδο.

»Ο ΣΠΑΠ έχει διαχρονικά άριστη συνεργασία στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και θα τον συνδράμει και φέτος σε ό,τι χρειαστεί.

»Ο Σύνδεσμος θα στείλει για μία εβδομάδα ένα συνεργείο πέντε ατόμων με σκοπό να βοηθήσει στους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις σε σημεία που θα τους υποδειχθούν από τα στελέχη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Θα συνδράμει επίσης στο μέτρο του δυνατού, με το τριαξονικό φορτηγό που διαθέτει, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκομιδή των κλαριών.

»Εύχομαι σε όλους καλή και ασφαλή αντιπυρική περίοδο».

Από την πλευρά του ο κ. Κοκορόσκος ανέφερε:

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχθούμε στον Δήμο μας εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, του ΣΠΑΠ και της Περιφέρειας, που συμμετέχουν Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Παρουσιάσαμε τον Επιχειρησιακό μας Σχεδιασμό, τα οχήματα και το ανθρώπινο δυναμικό που θα έχουμε στη διάθεσή μας, ενώ θα έχουμε και εφέτος τη βοήθεια του ΣΠΑΠ, με τον οποίον είχαμε άριστη συνεργασία τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα με τη “Μήδεια”».

Τέλος, ο κ. Μαυρίδης σημείωσε:

«Ο κ. Κοκορόσκος και η διεύθυνση Περιβάλλοντος με έχουν ενημερώσει για την προετοιμασία μας σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο, καθώς και για τον συντονισμό με την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και με τον ΣΠΑΠ, με τον οποίον έχουμε άριστη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο και τον κ. Σιώμο για τη βοήθεια που μας παρέχει και στον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις που πραγματοποιούμε αυτή την περίοδο, αλλά και για την εν γένει συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών, και εμείς ως Δήμος θα κάνουμε ότι μπορούμε σε επίπεδο ενημέρωσης. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή και ασφαλή αντιπυρική περίοδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet