Σωµατείο Εργαζοµένων Δήµου: Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση
Κοινωνία

Σωµατείο Εργαζοµένων Δήµου: Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση

Σε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015 καλεί το Σωµατείο Εργαζοµένων Δήµου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

Στις 3 Δεκέµβρη όλοι και όλες απεργούµε! Να νεκρώσουν τα αµαξοστάσια, τα δηµαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς!Διαδήλωσε οργανωµένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου, στη συγκέντρωση στις 10:00 π.µ. στην Οµόνοια!
Προσυγκέντρωση στις 9:30 π.µ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Η επιτυχία της απεργίας της 12 Νοέµβρη να ανάψει νέες φωτιές αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ο κρατικός προϋπολογισµός για το 2016 αποκαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση προσδοκά το δεκαπλάσιο «δηµοσιονοµικό όφελος», από τα µέτρα που πήρε έως τώρα, µε τη «µεταρρύθµιση» που ετοιµάζει στο σύστηµα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Θα φορτώσει στις πλάτες ασφαλισµένων και συνταξιούχων κόστος ύψους 1,838 δισ. ευρώ από περικοπές, «εξοικονοµήσεις» και αυξήσεις εισφορών!

Ειδικά για το δηµόσιο, οι ήδη ψηφισµένες διατάξεις θα αποφέρουν «όφελος» 15,7 εκατοµµύρια ευρώ, όταν η «νέα µεταρρύθµιση» των συντάξεων του δηµοσίου, δηλαδή το πακέτο των µέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί το επόµενο διάστηµα, θα «εξοικονοµήσει» 172 εκατοµµύρια ευρώ. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τα ισοπεδώνουν όλα! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώµικη δουλειά που άφησαν στη µέση οι προηγούµενες κυβερνήσεις της Νέας Δηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το ασφαλιστικό ως πρόβληµα σύνταξης, ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης, προστασίας από ατυχήµατα και επαγγελµατικής ασθένειας, προστασίας της µητρότητας, πρόνοιας, µας αφορά όλους. Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ είναι προαπαιτούµενο στο τρίτο µνηµόνιο, ανεξάρτητα µε τους ελιγµούς της κυβέρνησης. Σε αυτόν τον δρόµο, όπου το µόνο κριτήριο είναι το καπιταλιστικό κέρδος, ακόµα και τα σκουπίδια µετατρέπονται σε χρυσάφι για τους επιχειρηµατίες, αλλά η ανθρώπινη ζωή γίνεται σκουπίδι µπροστά στο καπιταλιστικό κέρδος.

Στην υγεία ούτε το 10% των εσόδων του ΕΟΠΥΥ δεν θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισµό!

Η κυβέρνηση είναι σε εντεταλµένη υπηρεσία. Μαζεύουν όλο τον πλούτο από τον λαό για να τον παραδώσουν στο κεφάλαιο. Για την περιβόητη ανάπτυξη. Δεν έχουµε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη! Δεν θα καταργηθούν οι αντεργατικοί νόµοι. Δεν θα έρθει πίσω η κοινωνική ασφάλιση, δεν θα αυξηθούν οι µισθοί, δεν θα ανοίξουν τα δηµόσια νοσοκοµεία και τα κέντρα υγείας που κλείνουν. Η ανάπτυξή τους απαιτεί συντρίμμια εργατικών δικαιωµάτων, καταστροφή, πάµφθηνη δουλειά και καταστολή των αγώνων, το εργατικό κίνηµα δεµένο, φιµωµένο. Καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες για το «φως στην άκρη του τούνελ», ότι «οι θυσίες θα πιάσουν τόπο», λες και δεν τα έχουµε ξανακούσει. Η ανάπτυξή τους θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωµάτων µας.

Το ασφαλιστικό δεν κατάφεραν να το γκρεµίσουν συθέµελα στα πέντε χρόνια της κρίσης. Δεν θα επιτρέψουµε να το γκρεµίσει η αριστερά του κεφαλαίου!

Όταν λέµε ότι οι ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση είναι αιτία πολέµου, το εννοούµε!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet