Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Όλοι στη συγκέντρωση των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων την Πέμπτη 11/6
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Όλοι στη συγκέντρωση των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων την Πέμπτη 11/6

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα εργατικά σωματεία την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, ενημερώνοντας το κοινό ότι η πρώτη συνάντηση θα είναι μισή ώρα πριν (18:30) στην Παλιά Βουλή.

Ειδικότερα, το Σωματείο σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση:

Οι περικοπές είναι εδώ! Κόβονται άδειες, ρεπό, επισκευές οχημάτων, δεδουλευμένα, προσλήψεις προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας.

Ο Δήμος από εκεί που διαφήμιζε πλεόνασμα τώρα μας λέει, βάλτε πλάτη, δεν υπάρχει σάλιο. Αυτοί που μας λέγανε ήρωες που δώσαμε τη μάχη με την πανδημία, τώρα μας λένε τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους! Το έργο το έχουμε ξαναδεί, έχει το τίτλο καπιταλιστική κρίση.

Έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τα μνημόνια. Με κύρια εργαλεία την κατασυκοφάντηση, την στοχοποίηση και την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, τσακίστηκαν οι μισθοί και τα δικαιώματά μας.

Σε λίγες μέρες, άλλωστε, πρόκειται να βγει το πόρισμα για το επίδομα της βαριάς και ανθυγειινής εργασίας. Την κατάληξη την γνωρίζουμε όλοι. Ήρθαν εδώ για να μείνουν η τηλεργασία, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναστολές συμβάσεων.

Τα ωράρια εργασίας ξεχείλωσαν, η εργάσιμη εβδομάδα φτάνει μέχρι και την Κυριακή. Για βαρδιολόγιο ούτε συζήτηση, εξαήμερη και εφταήμερη εργασία. Χρόνιες ελλείψεις προσωπικού καλύφθηκαν με μετακινήσεις προσωπικού άλλων υπηρεσιών σε αναστολή, ακόμα και παράνομες μετακινήσεις συναδέλφων.

Τα μέσα ατομικής προστασίας του 2020 ακόμα δεν έχουν δοθεί. Ό,τι μέσο προστασίας δόθηκε μετά από την παρέμβαση των εργαζομένων, έκτακτα λόγο πανδημίας, δεν ανανεώνεται. Εργαζόμενοι φτάσαν στο σημείο να αγοράζουν γάντια, μάσκες, ακόμα και σκούπες!

Η κατάσταση με τα αμάξια του δήμου είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς δεν συντηρούνται! Χαλασμένα φρένα, εισροή καυσαερίων στην καμπίνα των απορριμματοφόρων, χαλασμένα καθίσματα, χαλασμένα κλιματιστικά, αυτοσχέδια χωματερή στο αμαξοστάσιο, είναι μόνο μερικά από τα οξυμένα προβλήματα.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τις δημοτικής αρχής για όλα αυτά. Η κατάσταση συνιστά συνολική υποβάθμιση, που προμηνύει την είσοδο ιδιώτη.

«Τα δις που δεν θα δεις!»

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα πάρουν τα πακέτα με ζεστό χρήμα που δίνει σε η Ε.Ε. αποκλειστικά σε αυτούς, οι εργαζόμενοι στους Δήμους χόρτασαν από λόγια, άλλα από χρήμα τίποτα! Ούτε κουβέντα για τα δώρα, μειώσεις στον ορίζοντα.

Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω!

Πλάϊ στις εικόνες με τους ομαδικούς τάφους, τους εκατομμύρια ανέργους, τους νεκρούς ηλικιωμένους στα σπίτια τους από την κατάρρευση των συστημάτων υγείας στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, προστέθηκαν και οι εικόνες της κρατικής βίας και του ρατσισμού. Η σαπίλα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, μια χούφτα δισεκατομμυριούχοι είδαν την περιουσία τους να εκτοξεύεται την ώρα που όλοι εμείς δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο.

Αν κάτι ανέδειξε η πανδημία είναι ότι η δύναμη, η παραγωγή, η ίδια ζωή βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Αυτοί και μόνο αυτοί με τη γνώση τους και την δουλειά τους κράτησαν την καθαριότητα, τις κοινωνικές δομές, τη λειτουργία των Δήμων, δίνοντας τη μάχη της προστασίας της ζωής. Αυτοί έδωσαν τη μάχη στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις.

Σήμερα, ο μόνος δρόμος που έχουμε για ένα ανθρώπινο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας είναι αυτός του αγώνα για την διεκδίκηση όλων όσων έχουμε ανάγκη για να ζούμε με αξιοπρέπεια κόντρα στο σύστημα που αναδεύει αυτή τη σαπίλα, τους λίγους που ζουν σε βάρος των πολλών που παλεύουν για τα στοιχειώδη και το κράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των κηφήνων.

Διεκδικούμε:

  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ.
  • Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet