Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στις 17 και 20/3 σε Προπύλαια και πλ. Σοφούλη
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στις 17 και 20/3 σε Προπύλαια και πλ. Σοφούλη

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης καλεί όλες και όλους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στη πλατεία Σοφούλη στη Πεύκη, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, το Σωματείο αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που σημαδεύτηκε από χιλιάδες κρούσματα στους χώρους εργασίας, αφού οι δημοτικές αρχές, έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια την υγεία μας. Ένας ακόμα χρόνος χωρίς τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, με τεράστιες ελλείψεις εργαζομένων, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με το πράσινο και την καθαριότητα να απαξιώνονται και να οδηγούνται στην ιδιωτικοποίηση, με το σκουπιδοπάρτι εκατομμυρίων στη Φυλή να έχει φουντώσει για τα καλά. Ένας ακόμα χρόνος χωρίς αποδυτήρια για τους στοιβαγμένους σε τρώγλες εργαζόμενους, με τη δημοτική αρχή να κάνει οικονομία με τα μοριακά τεστ και να τα δίνει στους εργολάβους και την κυβέρνηση να βγάζει σε αναστολή τους συμβασιούχους που είναι σε καραντίνα.  

Το μόνο μέτρο που παίρνουν από κοινού κυβέρνηση και δημοτική αρχή είναι το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Αστυνομία στο σπίτι συναδέλφου, στα πανεπιστήμια, στις πλατείες, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και λαϊκές διαμαρτυρίες, απέναντι στον «εχθρό λαό» για να εθιστεί στην παρουσία της, με στόχο να υπομένει αδιαμαρτύρητα τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες χωρίς αντιδράσεις.

Ένας χρόνος με αθωράκιστο σύστημα υγείας, ένα χρόνος με την εκπαίδευση στον πάγο, ένας χρόνο με τα εργασιακά δικαιώματα στο στόχαστρο, με ανασφάλεια και αφάνταστη ταλαιπωρία, ένας χρόνος με τον χορό των δισ. στις μεγάλες επιχειρήσεις, που μας τσακίζουν και στην κρίση και στην ανάπτυξη. Ένας χρόνος με την υγεία να είναι εμπόρευμα και η ζωή μας κόστος. Με εκατομμύρια νεκρούς και ομαδικούς τάφους στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες όλου του κόσμου, με την τεχνολογία να χρησιμοποιείται για να πατεντάρονται εμβόλια για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων του φαρμάκου και όχι να παράγονται μαζικά για να σωθούνε οι ζωές μας.

Καμία συναίνεση, καμία ομοψυχία στη σφαγή μας!

Απαιτούμε:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet