Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Στις 16 Ιουνίου να παραλύσει η χώρα όλη τη μέρα!
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Στις 16 Ιουνίου να παραλύσει η χώρα όλη τη μέρα!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ενημερώνει το κοινό ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της 16ης Ιουνίου, καλώντας όλες και όλους του εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Σωματείου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η μεγάλη απεργία και η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ήταν ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως τους αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα και όχι σαν σκλάβοι των εργοδοτών, δουλεύοντας όποτε και όπως απαιτούν τα κέρδη τους.

Ο φρέσκος αέρας και η ελπίδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις έγινε βραχνάς για την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους εργατοπατέρες τους. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, από κοντά και οι δυνάμεις τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού πρώτα τα δίπλωσαν, συνειδητοποιώντας ότι οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους και τα σωματεία με τις αποφάσεις τους, τους ξεπέρασαν, προκήρυξαν τελικά απεργία στο Δημόσιο την τελευταία στιγμή, παρά την αρχική τους άρνηση.

Στις 16 Ιουνίου να παραλύσει η χώρα, όλη τη μέρα!

Όλες και όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Μαζί με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας!

Όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων φοβούνται ένα κίνημα που οργανώνει την πάλη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ένα κίνημα χειραφετημένο από τη στρατηγική του κεφαλαίου, που δεν θα γίνεται σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία να μεγαλώσουμε τους φόβους τους!

Σήμερα πρόοδος είναι η μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και όχι οι συνθήκες δουλειάς του 1920. Δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα!

Διεκδικούμε μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί. Κάτω τα ξερά σας από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Καμία ιδιωτικοποίηση. Την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΕΕ, την κατάργηση των νόμων διευθέτησης του χρόνου εργασίας από το 2011, την κατάργηση του νόμου για τις 32 Κυριακές τον χρόνο στο εμπόριο, την κατάργηση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας, την κατάργηση του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet