Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Συμμετέχει σε πρωτοβουλία για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Συμμετέχει σε πρωτοβουλία για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης της μονιμοποίησης των συμβασιούχων ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Το Σωματείο επισημαίνει τα εξής:

Πρωτοβουλία για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης της μονιμοποίησης των συμβασιούχων ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης

Το σωματείο μας συμμετέχει στη σημαντική πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων των εργαζομένων όλου του Δημοσίου για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και καλεί όλους τους συναδέλφους στη πλατιά σύσκεψη στο ξενοδοχείο Novotel την Τετάρτη στις 30 Γενάρη στις 6:00 μ.μ.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους του αγώνα εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι «δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος». Αυτό που δεν μας λέγανε ήτανε ότι όλοι μαζί Συνασπισμός, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ τότε έφεραν και ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη συνταγματική διάταξη, ότι δηλαδή είναι δικιά τους πολιτική απόφαση.

Στο δήμο μας ο μεγάλος αγώνας των συμβασιούχων στη καθαριότητα, που συνεχίζεται παρά την απόλυσή τους μετά από τρία χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε δρόμους, έδειξε τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν παλεύουν με σωστό προσανατολισμό, ενωμένοι, με ένα σωματείο που είναι στο πλευρό τους, που τους εγγράφει μέλη με πλήρη δικαιώματα και οργανώνει τον αγώνα όλων των εργαζομένων μαζί.

Ανάλογοι αγώνες αναπτύχθηκαν από συναδέλφους σε πολλούς κλάδους του Δημοσίου, την Εκπαίδευση, τα Νοσοκομεία και βέβαια την Τοπική Διοίκηση. Χιλιάδες συνάδελφοι κατέβηκαν στους δρόμους κι απαίτησαν το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Τώρα η κυβέρνηση έχει και το «μαχαίρι και το πεπόνι». Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία, να άρει τα συνταγματικά εμπόδια στη μόνιμη και σταθερή εργασία, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους.

Η πρόταση που συνυπογράφουμε για την τροποποίηση του συντάγματος είναι η εξής:

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

»Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Χωρίς καμία αυταπάτη για το ρόλο του συντάγματος σε μία κοινωνία που έχει όσιο και ιερό της το κέρδος των λίγων, είμαστε αποφασισμένοι με κλιμάκωση της πάλης μας και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να ακουστεί η δική μας φωνή, οι δικές μας ανάγκες για ζωή με αξιοπρέπεια. Τέρμα πια η κοροϊδία!

Η πρότασή μας θα κατατεθεί άμεσα στο προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας         

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet