Σωματείο Εργαζομένων: Θα μας βλέπουν καθε μέρα μπροστά τους!
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων: Θα μας βλέπουν καθε μέρα μπροστά τους!

Σε στάση εργασίας, από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, καλεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, αντιστεκόμενοι στην πολιτική της πεντάμηνης απασχόλησης στους δήμους.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

Το Σωματείο μας προκηρύσσει στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί στη συγκέντρωση στις 12:00 μπροστά στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).

Αυτή τη Πέμπτη η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μας απαντήσει τι θα κάνει με τους εργαζόμενους στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της προηγούμενης Πέμπτης. Να είμαστε όλοι εκεί, με τους συναδέλφους στα πεντάμηνα, για να νιώσει η κυβέρνηση τη δύναμη του αγώνα μας, τη δύναμη των εργαζομένων που ενιαία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία! Αυτή τη φορά να μη λείψει κανείς!

Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 που  εφαρμόζουν Ε.Ε. και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. Στόχος τους η ιδιωτικοποίησή των δημοτικών δομών.

Μοναδική λύση, που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους, είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς! Κανείς δεν πρέπει να απολυθεί!

Η λογική δημάρχων και ορισμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων, για παράταση των προγραμμάτων και όχι παραμονή με μόνιμη και σταθερή εργασία, ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης που θέλει να λειτουργούν οι δήμοι, με προγράμματα φτώχιας και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Οποιαδήποτε εναλλακτική, εκτός από την προσλήψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και καλλιεργεί απαράδεκτες αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε ενιαία να διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!

Κάθε μέρα, κάθε ώρα στον δρόμο του αγώνα για ζωή και εργασία με δικαιώματα!

Εκ του Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet