Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί κάθε εργαζόμενο στους παιδικούς σταθμούς, κάθε γονέα, στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, στην κινητοποίηση την οποία διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγους και επιτροπές γονέων παιδικών σταθμών. Για να διευκολύνει δε τη συμμετοχή προκηρύσσει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 το πρωί για όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.

«Και αυτή η χρονιά ξεκινάει με δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένα παιδιά, υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, εργαζόμενους στην ανασφάλεια των ελαστικών σχέσεων εργασίας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο. Όπως σημειώνει, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, ποσοστό μικρότερο του 10% των παιδιών έως 3 ετών και μικρότερο του 60% των παιδιών 3 έως 6 ετών καλύπτονται από «δομές προσχολικής φροντίδας» στην Ελλάδα.

Σημαντικό τμήμα των εργαζομένων και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης προσθέτει το Σωματείο εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας. «Ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ειδικότητες όπως εργοθεραπευτές και ειδικοί παιδαγωγοί είναι άγνωστες λέξεις. Παιδαγωγοί αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για παιδαγωγικό υλικό (μαρκαδόροι, φωτοτυπίες, παιχνίδια κτλ). Το ίδιο και οι γονείς για πολιτιστικές δραστηριότητες, ακόμα και υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα, η προσχολική αγωγή αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, με ακριβά τροφεία για τους γονείς. Την ίδια στιγμή ακόμα δεν λειτουργεί ούτε ένα βρεφικό τμήμα στον Δήμο μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση του Σωματείου συνεχίζει: «Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., που ακολουθεί και εφαρμόζει την αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε., ότι η αγωγή και φροντίδα του παιδιού δεν υφίσταται ως κοινωνική ανάγκη, ως δικαίωμα για όλα τα παιδιά, αλλά ως εμπόρευμα και η όποια παρέμβαση του κράτους παίρνει τη μορφή λοταρίας της φτώχειας, είναι ευκαιριακή και με ημερομηνία λήξης. Είναι η ίδια πολιτική που εφάρμοζαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, παρά το όψιμο προεκλογικό τους ενδιαφέρον. Άλλωστε, οι δημοτικές αρχές αυτών των κομμάτων όχι μόνο δεν διεκδικούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τους παιδικούς σταθμούς, αλλά στη λογική της αυτοτέλειας των δήμων, τους λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με υπέρογκα τροφεία.

»Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα! Είναι κοινωνικό δικαίωμα, δικαίωμα κάθε παιδιού. Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την ομαλή και ολόπλευρη ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Πρέπει να παρέχεται οργανωμένα, σχεδιασμένα και επιστημονικά, σε σύγχρονα, ασφαλή κτήρια, από επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet