Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Προβλήματα στην καθαριότητα του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης
Κοινωνία

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου: Προβλήματα στην καθαριότητα του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης

Προβλήματα αναφορικά με την καθαριότητα έχουν προκύψει στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Με επιστολή του προς την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και καλεί την Επιτροπή και τον Δήμο να επιληφθεί άμεσα του θέματος ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, πληρώντας και τους όρους καθαριότητας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Όπως πληροφορηθήκαμε εγγράφως από την προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης και μέλος του σωματείου μας, την Τρίτη 4/9/2018 και ώρα 10.50 π.μ., ενημερώθηκε (η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης) από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Τσόλα, ότι η καθαρίστρια η οποία παρουσιάστηκε στις 3/9/2018 στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, αφού παρέλαβε τα κλειδιά και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που οφείλει να προσφέρει και που αφορούν την έγκαιρη και προσήκουσα εκτέλεση του έργου του καθαρισμού του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, όπως αναφέρεται στη σύμβασή της, παρέδωσε τα κλειδιά στη Σχολική Επιτροπή μη αποδεχόμενη την ανάληψη έργου στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο.

Η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης δεν ειδοποιήθηκε από την εν λόγω καθαρίστρια, ούτε παρέλαβε από την ίδια τα κλειδιά.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, σε ερώτηση της προϊσταμένης, ενημέρωσε ότι αφενός πρέπει να γίνουν από την αρχή διαδικασίες για την πρόσληψη καθαρίστριας οι οποίες είναι χρονοβόρες και αφετέρου ότι δεν διαθέτει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεργεία καθαρισμού.

Εδώ τίθεται εύλογα το ερώτημα εάν θα είναι το σχολείο λειτουργικό και εάν θα πληροί τους όρους υγιεινής των χώρων, όπως έχουν δοθεί στις οδηγίες που αφορούν τις ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου με την υπ. αριθμ. Εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ ΑΡ. Φ.7/70275/Δ1 της 3/5/2018.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου καλεί τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης να προβούν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εξευρεθεί λύση αναφορικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας που πρέπει να παρέχονται στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ σε ότι αφορά τη λειτουργία των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων με στόχο το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης να υποδεχθεί καθόλα έτοιμο και πληρώντας τους όρους καθαριότητας με βάση τον νόμο στις 11/9/2018 τους μαθητές του.

Τονίζοντας το γεγονός ότι οι ΟΤΑ λαμβάνουν κανονικά και πλήρως όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη της λειτουργίας των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων από την πολιτεία, η ευθύνη για την οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης και για την υγεία των μαθητών του, θα βαρύνει αποκλειστικά τον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet