Σύλλογος Κατοίκων Ηλ. Χωριού: Ο ΟΑΕΔ να καλύψει όλα τα έξοδα για την αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης
Κοινωνία

Σύλλογος Κατοίκων Ηλ. Χωριού: Ο ΟΑΕΔ να καλύψει όλα τα έξοδα για την αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης για υπογραφή σύμβασης που θα δώσει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, ο Σύλλογος Κατοίκων Ηλιακού Χωριού διεκδικεί να καλύψει ο ΟΑΕΔ όλες τις δαπάνες του έργου.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Κυρίες και κύριοι

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου αποφάσισε να υπογράψει σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΑΕΔ για το έργο της συμπλήρωσης του δικτύου ακαθάρτων. Υποθέτουμε (αφού δεν έχουμε ενημέρωση) ότι έχουν ήδη έτοιμες τις αποφάσεις για το έργο στο Η.Χ. ο ΟΑΕΔ όσο και η ΕΥΔΑΠ.

Είναι και δική μας σταθερή επιλογή να γίνει αυτό το έργο.

Από το 2007 έως σήμερα έχουμε στείλει πολλές δεκάδες γραπτές διαμαρτυρίες στους αρμόδιους του ΟΕΚ, από το 2012 στον ΟΑΕΔ και στο υπουργείο Εργασίας, για το εξαιρετικά προβληματικό δίκτυο ακαθάρτων, για την ανθυγιεινή αθλιότητα με τα συχνά βοθρολύματα στον οικισμό.

Θέλουμε το συμπληρωματικό έργο να γίνει σωστό. 

Να γλυτώσουμε μια για πάντα από τον εφιάλτη των συχνών εμφραγμάτων και βοθρολυμάτων.

 Κυρίες και κύριοι

Η επιστολή μας δείχνει μέρος της σύμβασης με την οποία διαφωνούμε. Η εφαρμογή της σύμβασης ως έχει, θα φέρει οικονομικές επιβαρύνσεις σε βάρος μας. Σημειώνουμε άρθρα & παραγράφους της σύμβασης που διεκδικούμε διορθωτικές κινήσεις :

Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 1 αναφέρει: «…….θα διατεθεί από τον ΟΑΕΔ ποσό μέχρι 585.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ».  Η υπογράμμιση είναι δική μας.

Διεκδικούμε: Να φύγει η λέξη μέχρι. Και όπου αυτή η λέξη με το ίδιο περιεχόμενο αναφέρεται στη σύμβαση.

Το άρθρο 3 παρ 3.1. της σύμβασης αναφέρει: «Ο προϋπολογισμός μελέτης του ανωτέρω έργων ανέρχεται στο ποσό των 640.000,00 ευρώ με Γ.Ε., Ο.Ε., Αναθεώρηση και απρόβλεπτα, πλέον ΦΠΑ». 

Και χωρίς αναθεώρηση (που πάντα οδηγεί στα ύψη το κόστος), το προβλεπόμενο ποσό στην σύμβαση ανέρχεται σε 640.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ = περίπου στα 790.000 ευρώ.

Διεκδικούμε: Να καλύψει όλη την προβλεπόμενη δαπάνη του έργου ο ΟΑΕΔ.

ΕΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΑΣ:

Το προβλεπόμενο κόστος του έργου είναι 640.000 ευρώ + ΦΠΑ = 790.000 ευρώ (περίπου).

Η συμμετοχή του ΟΑΕΔ μαζί με τον ΦΠΑ θα φτάνει μέχρι 585.000 ευρώ.

Η διαφορά της σύμβασης και  της συμμετοχής του ΟΑΕΔ είναι στα 205.000 ευρώ.

Σημειώνουμε: Στο προ τριμήνου, σχέδιο σύμβασης που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο άρθρο 3 παρ 3.1 το ποσό ήταν «382.800 ευρώ με Γ.Ε. , Αναθεώρηση και ΦΠΑ».

Σε ένα τρίμηνο πως προέκυψε τόσο μεγάλη απόκλιση του κόστους προς τα πάνω, από 382.000 σε 640.000 ευρώ;

Στο άρθρο 5 παρ. 5.3. προστέθηκε νέα διατύπωση (δεν υπήρχε στο προ τριμήνου σχέδιο σύμβασης). Αναφέρει για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του έργου:

«Η τιμολόγηση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα τιμολόγησης έργων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. προς τρίτους, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους επίβλεψης και διοίκησης του έργου». Η υπογράμμιση είναι δική μας.

Προστίθεται να επιπλέον κόστος (πόση θα είναι η συγκεκριμένη επιβάρυνση 😉.

Ζητάμε να αφαιρεθούν από το κείμενο της σύμβασης:

Οι δυο τελευταίοι παράγραφοι του άρθρου 2 της σύμβασης (προς το τέλος της 5ης σελίδας) γιατί δείχνουν ότι: Θα αναζητηθούν από εμάς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να καταβάλουμε δαπάνες για συγκεκριμένα έργα.

Διεκδικούμε σε κάθε περίπτωση: Να καλύψει ο ΟΑΕΔ όλες τις δαπάνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet