Σ. Νικολιδάκης: Θετικά κρούσματα στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης – Τελευταία στιγμή ενημέρωση στους γονείς
Φωτογραφία: Αlphatv.gr
Κοινωνία

Σ. Νικολιδάκης: Θετικά κρούσματα στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης – Τελευταία στιγμή ενημέρωση στους γονείς

Για «κρούσματα κορωνοϊού στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης και αργοπορημένη ενημέρωση στους γονείς» κάνει λόγο ο Σίμος Νικολιδάκης, τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ.

Ειδικότερα, ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει:

«Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας δεν αποτυπώνεται μόνο στην κατάσταση των δομών, αλλά και στην εν γένει διαχείριση, με συνέπεια να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών μας.

Συγκεκριμένα, στον 1ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης εντοπίστηκαν θετικά δείγματα παιδιών και εκπαιδευτικών. Οι γονείς ενημερώθηκαν αργά τη νύχτα να κρατήσουν τα παιδιά τους σε 5ήμερη καραντίνα, ακόμα κι αν υποβλήθηκαν σε τεστ και το αποτέλεσμά του ήταν αρνητικό, με συνέπεια οι περισσότεροι να πιαστούν απροετοίμαστοι και να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην εργασία τους. Σημειώνεται, δε, ότι οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούσαν κανονικά για όσα παιδιά έχουν ήδη περάσει τον covid 19.

Από χθες (15/6) ,οι γονείς, μας εκφράζουν έντονη δυσαρέσκειά τους για την αργοπορημένη ενημέρωση τους από την διεύθυνση.

Ως εκ τούτου, προκύπτει σειρά από ερωτήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης:

  • Πότε ενημερώθηκε η διευθύντρια για τα θετικά δείγματα;
  • Γιατί οι γονείς των παιδιών δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσουν τις σχετικές άδειες από τις εργασίες τους;
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε απολύμανση στους χώρους των σχολείων;

Η πανδημία της covid 19, μπορεί να δείχνει ότι έχει υποχωρήσει, αλλά δεν την έχουμε ακόμα αφήσει πίσω μας. Απαιτείται συνεχής εγρήγορση και δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση ως προς την λήψη μέτρων προστασίας για την εξάπλωσή της. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά μας, η οποιαδήποτε αδιαφορία ή έκπτωση, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet