Τάσος Μαυρίδης: Φτιάχνουμε μια «έξυπνη» πόλη
Κοινωνία

Τάσος Μαυρίδης: Φτιάχνουμε μια «έξυπνη» πόλη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συζήτηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην Καθημερινότητα του Πολίτη» τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019. Οι πολίτες γέμισαν την αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» προκειμένου να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες στη λειτουργία του Δήμου.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση και τον συντονισμό αυτής είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις υπηρεσίες του Γραφείου Δημότη και Επικοινωνίας των Δημοτών, Παναγιώτης Ιωάννου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, μίλησε αναλυτικά για τις τεχνολογικές δυνατότητες που αξιοποιεί ο Δήμος σχετικά με την ψηφιοποίηση του αρχείου, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων με το σύστημα της Πολεμικής Αεροπορίας «ΊΡΙΔΑ», τα δωρεάν σημεία με ασύρματο ίντερνετ σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενημέρωση, αλλά και για την καταγραφή των προβλημάτων από τους πολίτες, μέσω της εφαρμογής citify ή της γραμμής δημότη 15323.

Στη συνέχεια ο ειδικός σε θέματα έξυπνων πόλεων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Θεόδωρος Ξανθόπουλος, παρουσίασε αναλυτικότερα τη λειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου, της εφαρμογής citify, της οποίας είναι ο δημιουργός, καθώς και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, ενώ διανεμήθηκαν διαφημιστικά μαγνητάκια που προβάλλουν τη γραμμή δημότη και την εφαρμογή citify. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε από τον δήμαρχο για την εθελοντική προσφορά της η κ. Ειρήνη Βουκελάτου, που έχει επιμεληθεί γραφιστικά το υλικό πρόσφατων εκδηλώσεων.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με τη συζήτηση: «Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του Δήμου πριν από πέντε χρόνια υστερούσαμε σε σχέση με άλλους Δήμους σε τεχνολογική εξέλιξη. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Αξιοποιούμε την τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών και να ενισχύσουμε τη συμμετοχή και τη διαφάνεια. Η ανταπόκριση των πολιτών και η συμμετοχή αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα μας βοηθά να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Και θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι αξιοποιώντας την τεχνολογία για να φτιάξουμε σταδιακά μια έξυπνη πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet