Τα κατεστραμμένα πεύκα, η Ελλάδα που “ασφυκτιά” και η άποψη ενός απλού δημότη
Κοινωνία

Τα κατεστραμμένα πεύκα, η Ελλάδα που “ασφυκτιά” και η άποψη ενός απλού δημότη

Με αφορμή την καταστροφή πεύκων στο πλαίσιο εργασιών που γίνονται στο οικόπεδο Πέρρου, ένα δημότης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, καταθέτει την δική του άποψη για την “άλλη Ελλάδα”, που όμως σημειώνει “ασφυκτιά ανάμεσα στα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα”.

Ακολουθεί η επιστολή του δημότη Δημητρίου Νικολάου:

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης κακοτεχνίας και μιας πιθανής οικολογικής ζημίας. Αναφέρομαι στο οικόπεδο Πέρρου και στη ζημιά που προκάλεσε ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ στα πεύκα, κατά τη διάρκεια εκσκαφής.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, έχουν τη δυνατότητα όσοι ασχολούνται με τα κοινά να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί το  “σύστημα”, τόσο σε επίπεδο οργανισμών, όσο και σε επίπεδο πολιτικής.

Είναι ιδιαίτερα άκομψο σε περιπτώσεις που συντελείται μια οποιαδήποτε είδους ζημιά, να ξεκινά ένας πολιτικός διαγκωνισμός προβολής ευαισθησίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι κάποιος δημότης αναδεικνύει την οικολογική του συνείδηση καταγγέλλοντας απλώς έναν άλλο δημότη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όσοι αγαπούν τον Δήμο τους κι έχουν ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ οικολογική ευαισθησία, οφείλουν να ενεργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε, αφ΄ ενός να σταματήσει ένα έργο το οποίο προκαλεί οικολογική ζημιά κι αφ΄ ετέρου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δημιουργήσουν τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες που θ΄ αποτρέψουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Όταν μετά από την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, την οποία προσπάθησαν να επιτελέσουν τα συνεργεία του εργολάβου, εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου και να “κοντύνουμε” τους αντιδημάρχους, για να φανεί το μπόι μας ψηλότερο, τότε το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να βγάλουμε από το κάδρο τον πραγματικό υπαίτιο, ο οποίος, εκτός του ότι στο τέλος θα τη γλιτώσει πολύ φθηνά, είναι πολύ πιθανόν να επαναλάβει τις πράξεις του στο άμεσο μέλλον.

Η πολιτική σπέκουλα που ζούμε τόσα χρόνια, όταν συμβαίνουν ζημιές και δράματα, έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στο να οδηγηθεί η χώρα μας στην κατάσταση την οποία βρίσκεται σήμερα.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι με αυτό το κείμενο ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ να κατηγορήσω συγκεκριμένους ανθρώπους, ούτε να χαϊδέψω κάποιους άλλους. Απλώς αντιλαμβάνομαι την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά με έναν διαφορετικό τρόπο και επιθυμώ να τον εκφράσω.

Πιστεύω πραγματικά ότι ανάμεσα στα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα υπάρχει και ασφυκτιά μια άλλη Ελλάδα. Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να την αναδείξουμε.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες, οι οποίοι, την ώρα που εγώ και άλλοι συνδημότες, ήμασταν απασχολημένοι με την καθημερινότητά μας, εκείνοι έδειξαν ενδιαφέρον και κάλεσαν επί τόπου τις υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα το άμεσο σταμάτημα των εργασιών εκσκαφής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet