Την αγωνία του για το πώς θα εφαρμοσθεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση τη νέα χρονιά μετέφερε στην Α. Γκίκα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Την αγωνία του για το πώς θα εφαρμοσθεί η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση τη νέα χρονιά μετέφερε στην Α. Γκίκα ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επισκέφθηκε τη γενική γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Γκίκα. Κύριο θέμα στη συζήτησή τους ήταν η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων και το πώς αυτή θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρίδης σημειώνει ότι «εδώ και έναν χρόνο έχουμε πολύ καλή και αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα αφού είναι, αναμφισβήτητα, πολύ σημαντικά, καθώς επίσης και για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων», προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω για μια ακόμα φορά με τη γενική γραμματέα Πρωροβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Γκίκα, που έδειξε από την πρώτη στιγμή ουσιαστικό ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που έχουμε θίξει ως ζητήματα συζήτησης και φυσικά την προσπάθεια ανάληψης ουσιαστικών ενεργειών για την επίλυση όλων των ζητημάτων, πάντα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο δήμαρχος αναφέρει ότι «μεταφέραμε την αγωνία μας για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την έλλειψη χώρων στέγασης, την συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. για τα σχολικά συγκροτήματα στον Δήμο μας, αλλά ιδιαίτερα για τη κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, την κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην Πεύκη και την τοποθέτηση αίθουσας για τη στέγαση νηπίων της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης».

Επιπλέον, συνεχίζει ο κ. Μαυρίδης, «ενημερώσαμε ότι συνεχίζουμε να διαθέτουμε και για τη επόμενη σχολική περίοδο 2020-2021 (όπως ακριβώς πράξαμε και τη σχολική περίοδο που διανύουμε) δύο αίθουσες ως παράρτημα νηπιαγωγείου στον 2ο Παιδικό Σταθμό Πεύκης, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά λειτουργικά έξοδα».

Τέλος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης σημειώνει:

«Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος μας κατέβαλε, αλλά συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθούν οριστικές λύσεις σε όλα τα ζητήματα, και έτσι έγκαιρα έχει καταθέσει εγγράφως, καθώς και σε συναντήσεις και παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς, τις προτάσεις, αλλά και τους προβληματισμούς μας για όλα τα ζητήματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet