Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιόρτασε το ΠΕΑΠ
Κοινωνία

Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιόρτασε το ΠΕΑΠ

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, με πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, φιλοξενήθηκαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Αττικής σε μια ιδιαίτερα σημαντική, εκπαιδευτική εκδήλωση, παναττικού χαρακτήρα, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Saferinternet.gr (του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου) και της Google.

Παιχνίδι με τους μικρούς μαθητές στο πλαίσιο της παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου»Οι μαθητές παρακολούθησαν την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» που έχει ως στόχο τη σωστή ενημέρωση αλλά και την πρόληψη από τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και στη διαδραστική συζήτηση που ακολούθησε με τους συγγραφείς του έργου, Γιώργο Κορμά και Βερόνικα Σαμαρά, καθώς και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Google Διονύση Κολοκοτσά.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αποδοχή της πρόσκλησης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Το διαδίκτυο αποτελεί προέκταση του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ωστόσο, η δαιμονοποίηση του διαδικτύου δεν θα βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων, γι΄ αυτό απαιτείται μέτρο, λογική και ισορροπία για τη μεγιστοποίηση της ωφέλειάς του. Η προώθηση ενός ασφαλέστερου διαδικτύου αποτελεί ευθύνη όλων μας και απαιτεί τη συλλογική συνεργασία ενός πλέγματος φορέων (οικογένεια, εκπαιδευτικό σύστημα, Πολιτεία). Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών σε ομάδες στόχους και στην ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων ευρείας συμμετοχής πολιτών. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η σημερινή για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία. Οφείλει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής παραβατικότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet