Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία»
Κοινωνία

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» ξεκίνησε τη νέα χρονιά με την καθιερωμένη γιορτή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την εορταστική συνάντηση των Μικρασιατών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Παρευρέθηκαν επίσημοι και δημότες της πόλης, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, Σμυρνιοί και Μικρασιάτες, Κωνσταντινοπολίτες και Πόντιοι, Καππαδόκες και οικογένειες με ρίζες από τα Άγια Χώματα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία, παρέστη στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου, Χρήστος Φωτίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Σμύρνη και τη Μικρασία, σε κλίμα έντονης συγκίνησης.  Η υπέροχη Χορωδία της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών τραγούδησε κάλαντα και μικρασιατικά τραγούδια με μαέστρο τον κ. Αιμίλιο Γιαννακόπουλο.

Το ΠΕΑΠ επισημαίνει σχετικά: «Ο σεβασμός, η ταπεινότητα, η προσφορά και η αλληλεγγύη ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης. Ήταν μια υπέροχη συνάντηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet