Τη δύσκολη καθημερινότητα στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης κατέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γρηγόρης Λέων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Τη δύσκολη καθημερινότητα στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης κατέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Γρηγόρης Λέων

Το Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Λέων, μαζί με στελέχη του δημοτικού συνδυασμού του Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί.

«Ήταν μια σημαντική επίσκεψη για τον συνδυασμό μας στο Ηλιακό χωριό της Πεύκης, το οποίο αντί να αποτελεί καλή πρακτική -καθώς προέβλεψε πολύ νωρίς τις ανάγκες αλλαγής ενεργειακών πηγών- έχει καταστεί για πολλούς λόγους ένα οικισμός με πολύ σοβαρά προβλήματα, σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας του» δήλωσε ο κ. Λέων.

Οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και της συζήτησης με τα μέλη του συνδυασμού εξέθεσαν σειρά από ζητήματα που αφορούν κυρίως τη δύσκολη καθημερινότητά τους, τα οποία και εστιάζονται γύρω από τρεις άξονες:

Καθαριότητα στους δρόμους εντός και πέριξ του χωριού. Πλύσιμο κάδων, έγκαιρη αποκομιδή κλαδιών, απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων κρίνονται απαραίτητα, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και -κυρίως- για λόγους υγιεινής.

Ασφάλεια και προσβασιμότητα με βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή, πυρασφάλεια, διατήρηση της προσπελασιμότητας των δρόμων όταν χιονίζει, αλλά και βελτίωση της μελέτης προσβασιμότητας του σχολείου και ενίσχυση των δημοτικών συγκοινωνιών.

Υποδομές. Το Ηλιακό Χωριό χρήζει ουσιαστικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων κτηριακών του υποδομών, του περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού με βάση τα νέα τεχνολογικά και ενεργειακά δεδομένα.

«Μπορούν να προγραμματιστούν ενέργειες σε όλα τα επίπεδα (καθαριότητα, προσβασιμότητα, ασφάλεια, αναβάθμιση υποδομών, αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου, νέες χρήσεις), αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς, εθνικούς και άλλους πόρους, πάντα σε διαβούλευση με τους κατοίκους που ζουν καθημερινά τα προβλήματα και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet